r
Nosalty Logó

Sárgarépás-kolbászos paprikás burgonya

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Éva-Anyóca
Sárgarépás-kolbászos paprikás burgonya
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 655 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 3273 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 75 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    23.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1567.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    293 mg
  • Nátrium
    1030 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    618.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    766 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    87 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3025 micro
  • β-karotin
    7644 micro
  • β-crypt
    77 micro
  • Likopin
    1030 micro
  • Lut-zea
    640 micro
Összesen 655 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    119.6 g

Zsír

  • Összesen
    103.6 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7838.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    166 mg
  • Kálcium
    475 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    539 mg
  • Foszfor
    1467 mg
  • Nátrium
    5151 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    474.7 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    56 mg

VÍZ

  • Összesen
    3090.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3829 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    436 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    116 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    935 micro
  • Kolin:
    258 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    15126 micro
  • β-karotin
    38220 micro
  • β-crypt
    383 micro
  • Likopin
    5150 micro
  • Lut-zea
    3201 micro
Összesen 3273 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    180.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    347 micro
  • β-karotin
    878 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    118 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 75 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát megpucoljuk, negyedekre vágjuk, a répát pucoljuk, nagyobb darabokra vágjuk, a hagymákat megtisztítjuk, a debrecenit felkockázzuk kicsire.
  2. A kacsazsíron a kétféle hagymát a sóval fedő alatt megpároljuk, majd a tűzről levéve beletesszük az őrölt pirospaprikát, elkeverjük.
  3. Beletesszük a burgonyákat, a répát, a mirelit zöldpaprikát és paradicsomot, felöntjük vízzel, kicsit többel, mint ami ellepi, fűszerezzük, feltesszük főni, fedő alatt. Főzzük 45 percig (kóstoljuk ízre, és hogy puha -e a répa és a burgonya, ha kell fűszerezzük).
  4. Ha a burgonya kész ízre, és puha is, beletesszük a felkockázott debrecenit, felforraljuk, és főzzük 2-3 percet (ekkor szedjük ki a zöldpaprikát és paradicsomot, mielőtt belekerülne a galuska frissen szaggatva, vagy kifőtt tészta, mivel ezek már nem kellenek).
  5. Forrásban lévő sós vízben az előírás szerint kifőzzük a tésztát (nem szabad teljesen megfőzni), leszűrjük, majd a kész paprikás burgonyába tesszük, elkeverjük, itt a szaftból a tészta még vesz fel.
  6. Tálalhatjuk házi savanyúsággal (uborka, gyöngyhagyma), tejföllel, kenyérrel.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 4067
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 03.

Ajánló

A legfinomabb a paprikás burgonyához: a finom és friss nokedli (galuska), de lehet kifőtt apró tésztával is tálalni. Amit találunk, szeretünk. Sokszor szoktam a paprikás burgonyát hosszú lével főzni, ami azt jelenti, hogy azért, mert abba szaggatom ki a nokedlit, magába a paprikás burgonyába a legvégén, és nem külön. A levét kissé így felszívja.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sárgarépás-kolbászos paprikás burgonya
Éva-Anyóca 350 recept

Rég ettünk debrecenit és paprikás burgonyát együtt. Most sikerült vennem debreceni kolbászt, finomat, frisset és jó áron, ezért elkészítettem a paprikás krumplit.A sárgarépa hirtelen ötlet volt, valami újdonságot szerettem volna a már megszokott ételbe, és nagyon szép színe, valamint nagyon finom íze is lett. :-)) Máskor a virsli, vagy kolbász kerül elsőnek kihalászásra, most keresték a sárgarépát, tehát a célt elértem, siker!! Kell a finom zöldség, próbálok mindenbe belecsempészni, a gyerekeim miatt !  (is). :-))  Mindig megemlítem, hogy az ilyen ételekhez is házi, őrölt pirospaprikát használok. Ez azért fontos, mert a szomszéd idősebb házaspár paprikával foglalkozik, saját kezűleg készítik a palántázástól, a paprika locsolásán, leszedésén, felszeletelésén, szárításán, és őrlésén kezdve minden folyamatot. :-)) Csodás az illata, tűzpiros színe, az aromája, az egész olyan anyagú , mint valami nagyon finom púder por, -az egész egyben valami fantasztikus, megéri az árát,kissé drágább, mint a bolti, de: mert ezt tudom, hogy tényleg igazi, őrölt pirospaprika, nem bolti színezék, íze nincs valami... -ezért fontos számomra az őrölt pirospaprika.:-) Inkább nokedlit szoktam szaggatni hozzá, de sajnos most nem volt itthon tojás, de megoldás így is született. :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek