r
Nosalty Logó

Paprikás burgonya újkrumpliból

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Pancsika
Paprikás burgonya újkrumpliból
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 613 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3680 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 128 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.3 g

Zsír

  • Összesen
    40.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1960.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    216 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    245 mg
  • Nátrium
    1411 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    301 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    106 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    429 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 613 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    145.8 g

Zsír

  • Összesen
    240.3 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    264 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11764.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    1294 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    376 mg
  • Foszfor
    1470 mg
  • Nátrium
    8463 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    236.7 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1805.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    373 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    339 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    245 micro
  • Kolin:
    168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    316 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    634 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    519 micro
Összesen 3680 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    404.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    291 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    89 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 128 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit késsel átkapargatjuk, vagy kefével alaposan átdörgöljük, majd megmossuk. A többi zöldséget is megmossuk, és felkockázzuk. A kolbászt vagy szalámit vastagabb szeletekre vágjuk. A virslit felkarikázzuk.
  2. Olajat hevítünk egy nagyobb lábasban, majd rádobjuk a vöröshagymát, és üvegesere pároljuk. Utána hozzáadjuk a fokhagymát, paradicsomot, paprikát, és ízlés szerint puhára főzzük (esetleg leturmixoljuk), vagy éppen csak megfonnyasztjuk.
  3. Utána fűszerezzük, és rádobjuk a krumplikat, a kolbászt, sózzuk, fűszerezzük, felöntjük vízzel, és attól függően, hogy milyen méretűek a burgonyák, fedő alatt, kb. 20 perc alatt majdnem teljesen puhára főzzük.
  4. Ezután hozzáadjuk a virslikorongokat, és készre főzzük (kb. még 10 perc).
  5. Házi kovászos uborkával és <a href="https://www.nosalty.hu/recept/hagyomanyos-galuska" target="_blank">hagyományos galuskával</a> tálalom.
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 3274
  • Feltöltés dátuma: 2020. június 01.

Ajánló

Tavasszal és nyár elején ezt a kisebb szemű (parázsburgonyát szoktam használni), később a nagyobb szeműt, és akkor természetesen kockákra vágom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Paprikás burgonya újkrumpliból
Pancsika 101 recept

Tavasszal nagy kedvencünk a klasszikusnak számító paprikás krumpli újburgonyából, melyet egészben és héjában főzök (ehhez persze inkább kisebb szemeket szoktam válogatni). A héját, ha főzés közben ledobja, akkor érdemes a végén kiszedni, mert így tetszetősebb. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek