Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sárgaborsópüré leves virslivel

Sárgaborsópüré leves virslivel
Sárgaborsópüré leves virslivel
65 perc / előkészület: 20 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyakran készítek vágott borsó levest, mert ízletes és számunkra egészséges. Többféle módon készítjük, ez most az egyik.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előző este a sárgaborsót beáztatjuk. Alaposan megmossuk. Másnap feltesszük főni, lassú fokozaton. Megsózzuk egy kicsit, és a babért beledobjuk. A vöröshagymát lereszeljük, és az olajon megpirítjuk, majd a szalonnakockákat is.
  2. Miután megfőtt a borsó, a hagymás szalonnára öntjük, és borssal meg chilipehellyel ízesítjük. Ezután botturmixszal pürésítjük ,és felöntjük az alaplével. Csak a babért távolítjuk el. Nem tévedés, a szalonnát is pürésítjük. Pár percig még hagyjuk főni, majd beletesszük a karikára vágott virsliket, és összefőzzük. Aprított petrezselyemmel tálaljuk.
  • elkészítettem: 7 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 5 807
elküldve: 0
receptkönyvben: 34
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsuzsamama56

Mióta szakács: 2013.01.20.
311 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

borsókrémleves, felesborsó leves, vágott borsó leves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

422
felesborsó 20 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
kolozsvári szalonna 5 dkg
1 kávéskanál
bors 1 késhegynyi
babérlevél 2 db
chilipehely 1 kávéskanál
frankfurti virsli 15 dkg
napraforgó olaj 3 ek
zöldség alaplé 4 dl
petrezselyem 2 teáskanál