r
Nosalty Logó

Lassú főzésű "fehérkrémleves" hullámos burgonyacsipsszel és cheddarral

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Hering András
Lassú főzésű "fehérkrémleves" hullámos burgonyacsipsszel és cheddarral
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 594 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2369 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 79 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    23.2 g

Zsír

  • Összesen
    34 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2577.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    492 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    423 mg
  • Nátrium
    1512 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    297.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    376 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    111 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    183 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    270 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1262 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 594 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    92.7 g

Zsír

  • Összesen
    136.1 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    386 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10308.8 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    1969 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    493 mg
  • Foszfor
    1693 mg
  • Nátrium
    6046 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    188.4 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    1191.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1502 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    261 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    444 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    732 micro
  • Kolin:
    213 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1079 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5047 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    617 micro
Összesen 2369 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    335 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    196 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    164 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 79 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy nagyobb leveses lábosban keverjük össze az apróbb kockákra vágott burgonyát, a falatnyi fejekre szedett karfiolt, a fehérbabot, hagymát, fokhagymát, zöldséglevet, vajat, bort, kakukkfüvet, fokhagymaport és 1,5 teáskanál sót. Fedjük le, és főzzük, amíg a zöldségek teljesen megpuhulnak. A receptúra lényege, hogy körülbelül 8 órán keresztül, alacsony hőfokon főzzük össze az alapanyagokat, mert így kapjuk meg a tökéletesebb állagot és ízélményt. Persze a hétköznapok rohanásában beleférhet, ha egy óra alatt összefőzzük az alapot, de ebben az esetben ne számítsunk a maximális ízorgiára. Ha tehetjük, főzzük nagyon lassan!
  2. Ha minden zölsdégünk puhára főtt, vegyük ki és nyugodtan dobjuk ki a kakukkfű ágát, majd levehetjük a tűzhelyről a levest. Adjuk hozzá a citromlevet.
  3. Ahhoz, hogy teljesen sima és krémes levest kapjunk, botmixerrel pürésítsük a hozzávalókat.
  4. Belekeverjük a tejfölt és a metélőhagymát. Kóstoljuk meg, és ha szükséges, adjunk hozzá még sót.
  5. Fekete borssal, tört hullámos burgonyachipsekkel és reszelt cheddarral megszórva kisebb leveses tálkákban tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 104
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 7428
  • Feltöltés dátuma: 2022. január 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lassú főzésű "fehérkrémleves" hullámos burgonyacsipsszel és cheddarral
Hering András 164 recept

Ez a krémes vegetáriánus leves szerény téli alapanyagokra épül, de a tejföl és a metélőhagyma hozzáadásával izgalmakat is csempászhetünk a krémlevesbe. Nem beszélve a ráhalmozott hagymás-tejfölös chipszről, ami pillanatok alatt beleolvad a forró levesbe ropogós levesbetétként funkcionálva. Csak néhány percbe telik, amíg a hozzávalókat bedobjuk egy nagy lábosba vagy slow cookerbe, a recept további része pedig szinte magától történik. A receptúra lényege, hogy körülbelül 8 órán keresztül, alacsony hőfokon főzzük össze az alapanyagokat, mert így kapjuk meg a tökéletesebb állagot és ízélményt. Persze a hétköznapok rohanásában beleférhet, ha egy óra alatt összefőzzük az alapot, de ebben az esetben ne számítsunk a maximális ízorgiára. Ha tehetjük, főzzük nagyon lassan! Befejezéseként botmixerrel pürésítsük selymesen sima állagúra, de egy burgonyanyomóval is izgalmas textúrát kölcsönözhetünk egy darabosabb, sűrűbb leveshez.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek