r
Nosalty Logó

Sárgabarackos túrós sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sárgabarackos túrós sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 818 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3276 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 184 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.3 g

Zsír

  • Összesen
    25.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1397.5 g
  • Cink
    327 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    214 mg
  • Vas
    252 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    428 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.6 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    235.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    222 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    1042 micro
  • β-crypt
    100 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    209 micro
Összesen 818 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129 g

Zsír

  • Összesen
    103 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    546 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5590.1 g
  • Cink
    1306 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    854 mg
  • Vas
    1007 mg
  • Magnézium
    166 mg
  • Foszfor
    1710 mg
  • Nátrium
    347 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    450.6 g
  • Cukor
    218 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    940.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    888 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    352 micro
  • Kolin:
    398 mg
  • Retinol - A vitamin:
    521 micro
  • α-karotin
    78 micro
  • β-karotin
    4169 micro
  • β-crypt
    399 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    835 micro
Összesen 3276 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    315.6 g
  • Cink
    74 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    57 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    34 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    235 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 184 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Kevés langyos tejbe beletesszük az élesztőt és 1 kis kanál cukrot, és jól összekeverjük, meleg helyen megkelesztjük.
  2. A tészta hozzávalóit egy műanyag tálba rakjuk, hozzáadjuk az élesztőt és annyi langyos tejet, hogy lágy tésztát kapjunk.
  3. Meleg helyen duplájára kelesztjük, egy tepsit kiolajozunk, lisztezünk, és a tésztát elegyengetjük benne, a tetejét megszórjuk 1 kanál grízzel, és sárgabaracklekvárral megkenjük a tetejét.
  4. A túrót lábasba tesszük, hozzáadjuk a tejfölt, a tojássárgáját, cukrot, grízt, és jól összekeverjük.
  5. A tészta tetejére simítjuk, a barackokat megmossuk, félbevágjuk, és kimagozzuk, a túró tetejére rakjuk, és megszórjuk porcukorral.
  6. Előmelegített sütőben 45 perc alatt készre sütjük, hidegen szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6351
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 17.

Ajánló

A sárgabarack szezonkor nem hagyhattam ki ezt a párosítást.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A sárgabaracktól különleges lett a túrós sütemény, jó párosítás.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!