Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Alj nélküli túrós lepény LaPetite konyhából

Alj nélküli túrós lepény LaPetite konyhából
Alj nélküli túrós lepény LaPetite konyhából
35 perc / előkészület: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukám egyik kedvenc sütije, egyszerű, finom. :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat a tojássárgájával, sütőporral és a porcukorral habosra keverjük, a tojásfehérjét pedig felverjük.
  2. Összekeverjük a túrót, a tejfölt, a lisztet és a mazsolát.
  3. Ha összekevertük az alapokat, jól kizsírozott, lisztezett tepsibe beleöntjük a tésztát, ennek a tetejére tetszés szerint kristálycukrot szórunk.
  4. Előmelegített sütőben 220°-n sütjük (legfeljebb 25 perc), tűpróba alapján tesztelhetjük, hogy megsült-e rendesen.
  • tepsi mérete: 25x40 cm
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 933
elküldve: 0
receptkönyvben: 26
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

LaPetiteDéssert

Mióta szakács: 2016.01.23.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
receptverseny: Nádudvari túrós finomságok receptverseny
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

túrós süti, túrós lepény, túrós mazsolás kevert

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

909
tojás 6 db
porcukor 6 ek
vaj 10 dkg
tehéntúró 60 dkg
tejföl 2 dl
finomliszt 7 evőkanál
sütőpor 1 csomag
mazsola 20 dkg
cukor 2 ek