Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sárgabarackos táska

Sárgabarackos táska
Sárgabarackos táska
80 perc / előkészület: 40 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Itt a sárgabarackszezon, eddig nem nagyon sütöttem süteményt ebből a gyümölcsből, pedig nagyon finom!

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez és a tetejére

ajánlat

Szilvával vagy meggyel is lehet tölteni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A túrót szitán áttörjük, hozzáadjuk a tejet, az olajat, a 2  tojássárgát, a sót, a porcukrot és a vaníliás cukrot. Jól összekeverjük.
  2. A lisztbe belekeverjük a sütőport és összekeverjük a túrós masszával. Lisztezett gyúródeszkán jól összegyúrjuk.
  3. Folpackba csomagoljuk és 30 percre a hűtőszekrénybe tesszük.
  4. A diót durvára vágjuk. A sárgabarackokat elfelezzük, magjukat eltávolítjuk. Citrommal meglocsoljuk, hogy ne barnuljanak.
  5. A tésztát lisztezett deszkán kb. 4 mm vastagságúra nyújtjuk. 10-12 cm-es korongokat szúrunk ki belőle (kb 16-20 db lesz)
  6. Minden korongra egy nagy csipet diót és két felezett, kissé egymásra csúsztatott sárgabarackot teszünk.
  7. Szélét megkenjük tojásfehérjével, félbehajtjuk és a széleit jól összenyomjuk.
  8. Tetejét megkenjük tojássárgával, villával több helyen megszurkáljuk.
  9. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon kb. 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
  10. Hagyjuk kihűlni.
  11. Ét tortabevonóval vékony csíkokat csurgatunk rá.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 024
elküldve: 2
receptkönyvben: 222
elkészítve: 3/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kategória: édes süti
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

barackos-diós táska, sárgabarackos-diós táska, diós-sárgabarackos táska

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Döme-Ádám
Döme-Ádám Sun, 2012-07-22 21:13

Szia Kiki!
Szeretném elkészíteni ezt a receptet, de sajnos nem világos, hogy a 2 egész tojás hova kerül?
A másik kérdésem az lenne, hogy hány fokos sütőben sütöd?
Válaszodat köszönöm:
Ildi

Tóth Krisztina
Kiki / Tóth Krisztina Mon, 2012-07-23 07:05

Kedves Ildi! Ezen nem csodálkozom, most, hogy így olvasom a receptet nekem sem volt világos:-)) Előkeresem az eredeti receptet és jelentkezem. Szia Kiki

Döme-Ádám
Döme-Ádám Mon, 2012-07-23 12:11

Köszönöm, türelemmel várom! Gondolom nem a kenegetésre kell az a 2 tojás...

Tmea
Tmea / Tmea Thu, 2011-07-14 12:07

Szia Kiki!
Ez a süti valami fenomenális! Nagyon fincsi együtt a sárgabarack, dió és a csoki! Felvettük a repertoárunkba! :-))
Gasztronómiailag élménydús barackszezont kívánok neked! :-)))
Tímea

1170
tehéntúró 25 dkg
tej 6 ek
napraforgó olaj 6 ek
tojássárgája 2 db
1 csipet
porcukor 16 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
finomliszt 40 dkg
sütőpor 1 csomag
sárgabarack 16 db
citromlé 2 ek
dió 5 dkg
tojás 2 db
tortabevonó 10 dkg