r
Nosalty Logó

Sárgabarackos táska

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sárgabarackos táska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez és a tetejére

Összesen 1170 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez és a tetejére

Összesen 4678 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez és a tetejére

Összesen 187 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.6 g

Zsír

  • Összesen
    39.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    201 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1947.4 g
  • Cink
    165 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    394 mg
  • Vas
    131 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    773 mg
  • Nátrium
    306 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    174.2 g
  • Cukor
    87 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    331.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    352 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    177 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    60 micro
  • β-karotin
    3150 micro
  • β-crypt
    304 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    514 micro
Összesen 1170 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    130.2 g

Zsír

  • Összesen
    158.8 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    802 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7789.6 g
  • Cink
    661 mg
  • Szelén
    195 mg
  • Kálcium
    1575 mg
  • Vas
    523 mg
  • Magnézium
    462 mg
  • Foszfor
    3094 mg
  • Nátrium
    1225 mg
  • Réz
    28 mg
  • Mangán
    27 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    696.7 g
  • Cukor
    347 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    1327.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1410 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    121 mg
  • D vitamin:
    167 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    363 micro
  • Kolin:
    707 mg
  • Retinol - A vitamin:
    303 micro
  • α-karotin
    240 micro
  • β-karotin
    12602 micro
  • β-crypt
    1215 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2054 micro
Összesen 4678 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    311.8 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    12 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    504 micro
  • β-crypt
    49 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 187 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez és a tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A túrót szitán áttörjük, hozzáadjuk a tejet, az olajat, a 2 tojássárgát, a sót, a porcukrot és a vaníliás cukrot. Jól összekeverjük.
  2. A lisztbe belekeverjük a sütőport és összekeverjük a túrós masszával. Lisztezett gyúródeszkán jól összegyúrjuk.
  3. Folpackba csomagoljuk és 30 percre a hűtőszekrénybe tesszük.
  4. A diót durvára vágjuk. A sárgabarackokat elfelezzük, magjukat eltávolítjuk. Citrommal meglocsoljuk, hogy ne barnuljanak.
  5. A tésztát lisztezett deszkán kb. 4 mm vastagságúra nyújtjuk. 10-12 cm-es korongokat szúrunk ki belőle (kb 16-20 db lesz)
  6. Minden korongra egy nagy csipet diót és két felezett, kissé egymásra csúsztatott sárgabarackot teszünk.
  7. Szélét megkenjük tojásfehérjével, félbehajtjuk és a széleit jól összenyomjuk.
  8. Tetejét megkenjük tojássárgával, villával több helyen megszurkáljuk.
  9. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon kb. 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
  10. Hagyjuk kihűlni.
  11. Ét tortabevonóval vékony csíkokat csurgatunk rá.
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 110
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 16961
  • Feltöltés dátuma: 2009. július 11.

Ajánló

Szilvával vagy meggyel is lehet tölteni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Itt a sárgabarackszezon, eddig nem nagyon sütöttem süteményt ebből a gyümölcsből, pedig nagyon finom!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez és a tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!