r
Nosalty Logó

Sárgabarackos táska

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sárgabarackos táska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez és a tetejére

Összesen 1170 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez és a tetejére

Összesen 4678 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez és a tetejére

Összesen 187 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.6 g

Zsír

  • Összesen
    39.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    201 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1947.4 g
  • Cink
    165 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    394 mg
  • Vas
    131 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    773 mg
  • Nátrium
    306 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    174.2 g
  • Cukor
    87 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    331.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    352 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    177 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    60 micro
  • β-karotin
    3150 micro
  • β-crypt
    304 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    514 micro
Összesen 1170 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    130.2 g

Zsír

  • Összesen
    158.8 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    802 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7789.6 g
  • Cink
    661 mg
  • Szelén
    195 mg
  • Kálcium
    1575 mg
  • Vas
    523 mg
  • Magnézium
    462 mg
  • Foszfor
    3094 mg
  • Nátrium
    1225 mg
  • Réz
    28 mg
  • Mangán
    27 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    696.7 g
  • Cukor
    347 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    1327.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1410 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    121 mg
  • D vitamin:
    167 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    363 micro
  • Kolin:
    707 mg
  • Retinol - A vitamin:
    303 micro
  • α-karotin
    240 micro
  • β-karotin
    12602 micro
  • β-crypt
    1215 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2054 micro
Összesen 4678 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    311.8 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    12 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    504 micro
  • β-crypt
    49 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 187 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez és a tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A túrót szitán áttörjük, hozzáadjuk a tejet, az olajat, a 2 tojássárgát, a sót, a porcukrot és a vaníliás cukrot. Jól összekeverjük.
  2. A lisztbe belekeverjük a sütőport és összekeverjük a túrós masszával. Lisztezett gyúródeszkán jól összegyúrjuk.
  3. Folpackba csomagoljuk és 30 percre a hűtőszekrénybe tesszük.
  4. A diót durvára vágjuk. A sárgabarackokat elfelezzük, magjukat eltávolítjuk. Citrommal meglocsoljuk, hogy ne barnuljanak.
  5. A tésztát lisztezett deszkán kb. 4 mm vastagságúra nyújtjuk. 10-12 cm-es korongokat szúrunk ki belőle (kb 16-20 db lesz)
  6. Minden korongra egy nagy csipet diót és két felezett, kissé egymásra csúsztatott sárgabarackot teszünk.
  7. Szélét megkenjük tojásfehérjével, félbehajtjuk és a széleit jól összenyomjuk.
  8. Tetejét megkenjük tojássárgával, villával több helyen megszurkáljuk.
  9. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon kb. 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
  10. Hagyjuk kihűlni.
  11. Ét tortabevonóval vékony csíkokat csurgatunk rá.
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 110
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 16959
  • Feltöltés dátuma: 2009. július 11.

Ajánló

Szilvával vagy meggyel is lehet tölteni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Itt a sárgabarackszezon, eddig nem nagyon sütöttem süteményt ebből a gyümölcsből, pedig nagyon finom!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez és a tetejére

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek