r
Nosalty Logó

Vaníliás papucs Habcsók Mézi konyhájából

NS
Vaníliás papucs Habcsók Mézi konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

tészta

töltelék

629
Kalória
10.6g
Fehérje
73.1g
Szénhidrát
31.9g
Zsír
47.9g
Víz
96.4g
Koleszterin
2.5g
Élelmi rost
19.7g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 20% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 629 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 20% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 5663 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 20% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 237 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    31.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    790.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    487 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    73.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    47.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    318 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    289 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    262 micro
  • β-crypt
    137 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 629 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    95.5 g

Zsír

  • Összesen
    286.8 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    127 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    79 g
  • Koleszterin
    868 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7111.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    220 mg
  • Kálcium
    1277 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    173 mg
  • Foszfor
    1039 mg
  • Nátrium
    4379 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    657.6 g
  • Cukor
    177 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    431.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2862 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    281 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    533 micro
  • Kolin:
    786 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2601 micro
  • α-karotin
    329 micro
  • β-karotin
    2359 micro
  • β-crypt
    1231 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1374 micro
Összesen 5663 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    300.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    185 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    18.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 237 kcal

Elkészítés

tészta

  1. Először elkészítjük a hajtogatott tésztát. Ehhez az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben, a porcukor egy kis részét is belekeverve.
  2. Majd szitáljuk össze a kétféle lisztet, és egy nagyobb mennyiségű margarint kivéve, gyúrjuk össze egy labdává az összes tészta hozzávalót, az élesztős tejjel együtt.
  3. Szobahőmérsékleten pihentessük 20-30 percet, celofánnal lefedve, vagy egy tároló dobozban, hogy ne száradjon ki.
  4. Majd egy késsel vágjuk egy X alakot bele a labdánkba. Az X 4 felé osztja a tésztát, s kezünkkel nyúljunk a tészta közepéig, és húzzuk ki a tészta füleit, majd ezeket nyújtsuk is le sodrófával, hogy legyen egy olyan + alakú tésztánk, hogy középen több tészta van, a fülek pedig vékonyak.
  5. Ide a kereszt közepébe helyezzük a téglalapra formált margarinunkat, majd a tésztafüleket egyenként ráhajtjuk, így becsomagoljuk a zsiradékot.
  6. Nyújtsuk ki óvatosan téglalap alakúra, ne szakadjon szét a tésztánk. Majd a tésztát hajtsuk 3 rétegűre (két szélét hajtsuk középen egymásra), majd nyújtsuk ki újra. Majd hajtsuk 4 rétegesre (két szélét behajtani, majd a két oldalt egymásra), és így hagyjuk pihenni a hűtőben 20-30 percet.
  7. Közben készítsük el a tölteléket. Melegítsük meg a tej 3/4-ét, s a maradék 1/4-hez keverjük hozzá a cukrot és a vanília pudingport, valamint egy tojássárgával dúsítsuk. Csomómentesre keverjük, majd hozzáöntjük a meleg tejhez, és felfőzzük.
  8. Utána a nyújtást a tésztán megismételjük, és hajtogatunk még egy 3 rétegeset, és kinyújtjuk utoljára. (Ebből az adagból 4 sütet fog kijönni, amit az utolsó nyújtásnál nyújthatunk külön-külön 3 mm vastagságúra.)
  9. Vágjuk fel négyzet alakokra, kb 4*4 cm-re. Átlósan töltsük meg a krémmel, és vágjunk a közepére kis mandarindarabokat.
  10. A két csupasz sarkát a tésztának kenjük meg tojássárgájával, vagy egy kis vízzel, hogy ragadjanak, majd középre hajtjuk őket, és a közepét a papucsoknak erősebben benyomjuk, hogy ne nyíljanak szét.
  11. Tetejüket is megkenhetjük tojássárgájával, hogy fényes legyen. Sütőpapíros lemezen sütjük, 200 fokon 12-15 percig tálcánként.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 12 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Finom, könnyed tészta, puha, krémes, vaníliás töltelékkel. Egy kis gyümölcs csak dob rajta. A tetejét szórhatjuk porcukorral. Nálunk nagyon hamar elfogyott. :) A tészta elkészítéséhez segíthet a blogom, ahol lépésről lépésre képekkel is bemutatom a készítését.

Nosalty stories

További receptek

Legegyszerűbb tiramisu

Mindenki imádja, mindenki ismeri: a tiramisu az olasz gasztronómia egyik hamisítatlan és örök szereplője. A sütésmentes desszert bármilyen alkalomra gyorsan elkészíthető, bár az ...

Lakos Benedek

Legszaftosabb brownie

Íme egy brownie-recept, amit pont olyan, mint amilyennek lennie kell: masszív, kiadós, ragacsos, és nagyon csokis. Bárki használhatja alapnak! Az is, aki először készíti, és az is, aki ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek