r
Nosalty Logó

Saltimbocca alla Romana

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Olasz Gasztronómiai Világhét
Saltimbocca alla Romana
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 19% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 398 kcal
  • 19% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1587 kcal
  • 19% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 209 kcal
  • 19% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.3 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    61651.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    252 mg
  • Nátrium
    61338 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    90.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 398 kcal
  • 19% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    121.3 g

Zsír

  • Összesen
    79.2 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    531 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    246606.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    1007 mg
  • Nátrium
    245351 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    360.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    515 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    382 mg
  • Retinol - A vitamin:
    507 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 1587 kcal
  • 19% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    32448.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    32283 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 209 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A borjúhússzeleteket finoman kiklopfoljuk, majd sózzuk-borsozzuk.
  2. Minden szelet húst lefedünk nyers sonkával, ráteszünk egy zsályalevelet a tetejére, majd fapálcikával (vagy fogpiszkálóval) rögzítjük.
  3. A hús oldalait enyhén lisztezzük, majd kevés vajon pirosra sütjük mindkét oldalát. Locsolunk rá némi Marsala bort is, majd kiforraljuk belőle az alkoholt.
  4. Öntünk hozzá egy kevés borjú glace-t (koncentrált borjúalaplé, kevés vízzel, húslevessel vagy alaplével helyettesíthetjük), és összeforraljuk a borral, a hús saját szaftjával és a húsról lehulló liszttel.
  5. Vegyük ki a húst az edényből, távolítsuk el a fapálcikákat, majd a szósszal meglocsolva tálalhatjuk is.
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 28
  • Össznézettség: 3638
  • Feltöltés dátuma: 2022. november 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Saltimbocca alla Romana
Olasz Gasztronómiai Világhét 12 recept

A saltimbocca a római konyha egyik legnagyobb slágere, melynek nagyszerűsége épp az egyszerűségben rejlik. Nem véletlen tehát, hogy ezt a hirtelensült borjúételt készítette el Rosario Simeoli, a Trattoria Pomo d'Oro konyhafőnöke az Olasz Gasztronómiai Világhét alkalmából.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Heti Menü – Húsos levesek és zöldséges főételek hete

A héten kivételesen minden nap eszünk húst, de persze bármikor kihagyhatjátok, ha úgy szeretnétek: ezúttal viszont nem a főétel, hanem a leves lesz gazdag-kiadós-húsos, hogy aztán levezessük a tele hasunkat egy zöldséggel teli főétellel és egy hozzá illő édességgel.