r
Nosalty Logó

Sajttorta Tomatotree konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tomatotree
Sajttorta Tomatotree konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 993 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 5960 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 325 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.5 g

Zsír

  • Összesen
    67.2 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    813.6 g
  • Cink
    174 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    134 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    201 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.9 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    230 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    17 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    80 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    227 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 993 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    146.8 g

Zsír

  • Összesen
    403.2 g
  • Telített zsírsav
    129 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    922 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4881.4 g
  • Cink
    1043 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    555 mg
  • Vas
    803 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    1204 mg
  • Nátrium
    1079 mg
  • Réz
    40 mg
  • Mangán
    32 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    425.3 g
  • Cukor
    246 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    537.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1383 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    100 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    481 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    480 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1360 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    263 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    747 micro
Összesen 5960 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    22.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    267.9 g
  • Cink
    57 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    44 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    26 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 325 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

Elkészítés

A tésztához

  1. A darált kekszet összekeverjük a porcukorral, majd hozzákeverjük a folyékonyra olvasztott vajat. Nem biztos, hogy teljesen úgy összeáll, mint egy tészta, inkább csak ragacsos morzsaléknak néz ki.
  2. Kivajazunk egy tortaformát, és kanál segítségével sűrűre beledöngöljük a keveréket, ekkor már hasonlít egy omlós tésztára.
  3. Robotgéppel egy nagy tálban simára dolgozzuk a tejszínes sajtkrémet a túróval, tejföllel a cukorral, a liszttel
  4. Beleöntjük a citrom kifacsart levét (esetleg a héjából is reszelünk bele), aztán egyenként hozzákeverjük a tojásokat. Még további 2-3 percig járatjuk a gépet, és amikor a keverék már sima és habos, ráöntjük a döngölt kekszalapra.
  5. A tortát betesszük a meleg sütőbe, és 50 percig sütjük.
  6. Ennyi idő után nincs mese, ki kell venni, még akkor is, ha úgy látjuk, a sajtos krém nem sült teljesen át (egy tűpróbát azért tehetünk). Ahogy majd kihűl, tovább szilárdul még, ám ha túlsütjük, akkor kiszárad. Amikor sül, magasra megemelkedik, de a hűléskor összébb esik, és tömörebb lesz.
  7. Megvárjuk, hogy a torta kihűljön. (Igazából 1 éjszakát a hűtőben kéne töltenie fogyasztás előtt.)
  8. Nálunk pikáns gyümölcsöntettel vált be. (Receptjeim között!)
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 157
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 13361
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 25.

Ajánló

A sajtkrém  komponenseit illetően nagy alkotói szabadágot engedek meg magamnak, és a hűtőszekrényben fellelhető készlettől teszem függővé. A mascarpone helyettesíthető vagy kombinálható natúr krémsajttal, a krémtúró kiváltható vagy keverhető más arányban is a tejföllel, ha abból több van otthon. Főként azt tartom szem előtt, hogy az összekeverendő krémek mennyisége közel 1 kg legyen.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajttorta Tomatotree konyhájából
Tomatotree 262 recept

Valljuk be, évekkel ezelőtt a sajtról nem nagyon jutott eszünkbe semmi édesség! Aztán elterjedt ez a desszert és aratott. Nálunk is!

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

7 imádnivaló teraszos hely Budapesten, ahol jót is ehetünk

Egyre inkább kikívánkozunk a négy fal közül. Ha szeretnétek a szabad ég – vagy épp egy napernyő – alatt lazulni, annyi sok jó lehetőség van a fővárosban! Ajánlunk helyet a pesti flaszteren, a budai és a pesti Duna-parton is, hiszen a terasz is sokféle lehet a csupazöld kerthelyiségtől a belvárosi kiülős helyekig. Teraszra fel!

Nosalty

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!