Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gin-tonik túrótorta

Gin-tonik túrótorta
Gin-tonik túrótorta
60 perc / előkészület: 45 perc főzés: 5 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A recept a The Gin Baker blog szerzőjétől származik, akinél tényleg MINDEN ginnel készül.  Ez a torta is szigorúan felnőtteknek ajánlott!

Annyit módosítottam rajta, hogy a krémbe tettem egy pici cukrot, de nem feltétlenül szükséges. 

hozzávalók / 12 adag

Kekszalap

Krém

Tetejére

ajánlat

Legjobb előző nap elkészíteni, mert kell néhány óra, amíg a teteje megszilárdul. Viszont megéri a hosszú várakozást!

Szólj hozzá!

elkészítés

Kekszalap

  1. Melegítsük be a sütőt 180 fokra.
  2. Tegyük a kekszet egy megfelelő zacskóba, és sodrófával vagy húsklopfolóval törjük morzsásra. Szitáljuk bele a kakaóport. Olvasszuk fel a vajat, és öntsük bele. Keverjük az egészet fakanál segítségével, amíg elkezd összeállni.
  3. Kenjünk ki vékonyan olajjal egy 23-24 cm-es kapcsos tortaformát. Öntsük bele a kekszes masszát, és az ujjainkkal igazgassuk el az alján és az oldalán egészen a felső peremig. Nem baj, ha az oldalán nem olyan sima, de az alján mindenhol legyen meg kb. fél centi. Tegyük a sütőbe 10 percre, aztán tegyük a hűtőbe, hogy kihűljön.

Krém

  1. Egy tálban keverjük kicsit a mascarponét, hogy fellazuljon (vagy ha túrót használunk, törjük át). Adjuk hozzá a tejszínt, a fél deci narancslevet, a narancsok héját és a porcukrot. Keverjük magas fokozaton, amíg a tejszín felverődik.
  2. Töltsük a kekszalapra, és simítsuk el a tetejét. Nagyjából a forma 3/4-éig fog érni. Tegyük a hűtőbe.

Tetejére

  1. Ezután készítsük el a zselét. A zselatinlapokat áztassuk hideg vízbe. Amíg áznak, keverjük össze a gint, a tonikot és a narancslevet. A keverékből öntsünk egy decit egy kis lábosba, és melegítsük, amíg éppen csak forrni kezd. Nyomkodjuk ki a vizet a zselatinból, és tegyük a forró folyadékba. Keverjük, amíg teljesen fel nem oldódik. Öntsük vissza (szűrhetjük is) a többi gines keverékbe, és várjuk meg, amíg az egész teljesen kihűl.
  2. Amikor kihűlt, óvatosan kanalazzuk a zselatinos folyadékot a torta tetejére. Lehet, hogy kicsit soknak fog tűnni, de a keksz egy részét úgyis beissza. Tegyük a tortát hűtőbe legalább 6 órára.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 24 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 233
elküldve: 0
receptkönyvben: 18
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

agidee

Mióta szakács: 2012.10.08.
3 recept

receptjellemzők

konyha: angol
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: torta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
alkalom: karácsonyi édességek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

gines sajttorta, narancsos torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

514
digestive keksz 400 g
vaj 180 g
cukrozatlan kakaópor 50 g
mascarpone 250 g
habtejszín 400 ml
porcukor 50 g
narancslé 50 ml
narancshéj 2 narancsból nyert
lapzselatin 5 db
narancslé 2 dl
gin 100 ml
tonik 1 dl