Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajttorta vérnaranccsal

Sajttorta vérnaranccsal
Sajttorta vérnaranccsal
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sikerült gyönyörű szép, élénk vörös belsejű, bio vérnarancsot kapnom, gondoltam, jól állna egy sajttortához. Szerencsére nem csalódtam :) Természetesen használhatunk bármilyen éppen szezonális gyümölcsöt, epret, málnát, szedret, vagy ősszel akár körtét, fügét.

hozzávalók / 8 adag

Tészta

Krém

Vérnarancs

Szólj hozzá!

elkészítés

Torta elkészítése

  1. Melegítsük elő a sütött 220 fokra. Egy kapcsos sütőforma aljára helyezzünk sütőpapírt.
  2. A kekszet daráljuk össze a pisztáciával, majd adjuk hozzá az olvasztott vajat. Az így kapott morzsát öntsük a sütőpapírral kibélelt formába, és egy lapos talpú pohár segítségével nyomkodjuk el a formában.
  3. A túrót robotgép segítségével keverjük simára, majd adjuk hozzá a reszelt citrom és vérnarancs héját, a cukrot, mézet, a mozsárban összetörött kardamom magokat (vagy vaníliát), a tejfölt, 2 evőkanál mandulalisztet és a tojásokat. Legvégül mehet bele a mascarpone, amellyel már csak annyi ideig keverjük, amíg szép homogén krémet kapunk.
  4. A krémet öntsük a kekszes alapra, és egyből mehet is a sütőbe. A hőfokot vegyük vissza 180 fokra, és így süssük körülbelül 40 percig. A sütő aljába érdemes egy tepsibe vagy sütőformába forró vizet önteni, és így sütni a tortát. A torta akkor kész, hogyha kicsit megrázva a formát, még remegős a közepe (ezt érdemes már olyan 30 perc után megnézni).
  5. Kapcsoljuk ki a sütő,t és a tortát hagyjuk a sütőben kihűlni, majd tegyük be a hűtőbe pár órára, de legjobb egy egész éjszakára bennhagyni.

Díszítés

  1. Két vérnarancsot hámozzunk meg úgy, hogy a fehér hártyával együtt vágjuk le a héját, majd a gerezdeket elválasztó fehér hártyák mentén filézzük ki. A harmadik vérnarancsnak facsarjuk ki a levét, és öntsük egy tálba, adjuk hozzá a cukrot, majd forraljuk fel, és főzzük, míg egy kicsit besűrűsödik. Az így kapott szirupot hagyjuk kihűlni.
  2. A kifilézett vérnarancsokat halmozzuk a lehűtött torta tetejére, majd locsoljuk meg a sziruppal, és szórjuk meg pisztáciával.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 745
elküldve: 0
receptkönyvben: 18
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

mompea

Mióta szakács: 2017.06.28.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, húsvét, Anyák napja, karácsonyi édességek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Piros Sütis Receptverseny
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

cheese cake

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

659
keksz 150 g
pisztácia 50 g
vaj 100 g
tehéntúró 250 g
citromhéj 1 citromból nyert
cukor 100 g
méz 50 g
kardamom 1 késhegynyi
tejföl 100 g
mandulaliszt 2 evőkanál
tojás 3 db
mascarpone 500 g
vérnarancs 3 db
cukor 2 dkg