Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajttekercs Kattikától

Sajttekercs Kattikától
Sajttekercs Kattikától
22 perc / előkészület: 20 perc sütés: 2 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az Erdélyi Konyha 2012-es Kalendáriumába találtuk ezt a fincsi receptet.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sajtszeleteket sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük szorosan egymás mellé.
  2. Megszórjuk a reszelt füstölt sajttal, és 2 percre meleg sütőbe tesszük, hogy a reszelt sajt beleolvadjon a másikba.
  3. Félretesszük kihűlni.
  4. Ezalatt a tojások fehérjét apróra vágjuk, összekeverjük a krémsajttal, petrezselyemzölddel, sózzuk, borsozzuk, rákenjük a kihűlt sajtokra, majd erre jönnek a sonkaszeletek.
  5. A tojások sárgáját kikavarjuk a vajjal, mustárral, sózzuk, majd rákenjük a sonkákra.
  6. Szorosan feltekerjük, fóliába csomagoljuk, és hűtőszekrénybe tesszük dermedni.
  7. Miután megdermedt, ujjnyi vastagságúakra szeleteljük.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 730
elküldve: 22
receptkönyvben: 367
elkészítve: 33/43
Facebookon megjelent: -

szakács

Kattika

Mióta szakács: 2011.11.07.
126 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: közepes
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
fogás: hideg előétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

sonkás sajttekercs, sajtos tekercs sonkával töltve, töltött tekercs

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

libaláb
libaláb Sat, 2014-04-26 22:43

Ez nagyon finom és szép is. Most csak magunknak készítettem el, de legközelebb ez lesz a vendégváró "fegyver" :)

Masamod74
Masamod74 Tue, 2014-03-11 22:49

Trappistából csak tömbsajtom volt, abból próbáltam normális szeleteket vágni, de trancsírozás lett belőle. Ezek után nem sok reményt fűztem a végeredményhez, mégis tökéletesen összeolvadtak a sajtszeletek (darabok), szép és nagyon finom lett a sajttekercs. Ez tényleg egy kiváló recept!

witch
witch / witch Sat, 2013-06-15 18:48

Ezer koszonet ezert a receptert! Mindig annyit kell kinlodni a sajttal, hogy fel lehessen tekerni, de ezzel a sutoben valo olvasztasos modszerrel, az en eletem nagyon konnyu lett!
udv:witch

Tuvia13
Tuvia / Tuvia13 Sun, 2012-11-04 21:20

Az anyósom mostanában többször készítette el ezt a receptet. Ez az egyik kedvencünk. Végre most már én is meg tudom csinálni :))) Köszike!

timbor
timbor Sun, 2012-11-04 19:04

Milyen sajtot használtál a legalsó réteghez ?Mert ha jól látom nem lapkát ugye? :)

334
sajt 20 dkg
füstölt sajt 10 dkg
krémsajt 10 dkg
vaj 10 dkg
gépsonka 15 dkg
főtt tojás 5 db
mustár 1 kk
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint