Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajttekercs Tomatotree konyhájából

Sajttekercs Tomatotree konyhájából
Sajttekercs Tomatotree konyhájából
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon mutatós és finom alkotórésze bármilyen hidegtálnak.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az edámi sajtot 3 egyforma, kb. 10 dkg-s darabra vágjuk.

  2. A kockasajtokat kicsomagoljuk, és egy keverőtálba  tesszük, a lágy margarint hozzáadjuk, kevés borsot őrlünk rá. A csirkemellsonkát kis kockákra felvágjuk.

  3. Egy darab sajtot egy jénai tál fedelében beteszünk a mikróba, és kb. 750 W-on kb. 2 percig olvasztjuk. Elterül a lapos tányéron, a széle fortyog, a közepe csak megpuhul, de nyújthatóvá válik.

  4. Egy kisebb nyújtódeszkára kiborítjuk, süteményes nyújtófával óvatosan kb. 25X15 cm-esre kinyújtjuk.

  5. Míg hűl, robotgéppel összekeverjük a sajtot a margarinnal. Hozzáadjuk az apróra vágott sonkát és a zöldfűszereket.

  6. Ha a kinyújtott sajt már nem forró, a sajtos keverék 1/3-át szétkenjük rajta, aztán feltekerjük, fóliába csomagoljuk, és pár órára, esetleg másnapig hideg helyre tesszük.

  7. A maradék két sajt darabbal is így járunk el.

  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 143
elküldve: 1
receptkönyvben: 131
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Tomatotree

Mióta szakács: 2011.10.09.
255 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: hideg előétel
kalória: magas
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes

egyéb elnevezések

sonkás-sajtos tekercs, krémsajtos tekercs, fűszeres sonkás tekercs

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Mari_posa
Mari_posa Sat, 2014-12-20 16:52

Elsö sajttekercsemet szeretnem elkesziteni, de nem tudom, hogy erre melyik sajt lenne a legmegfelelöbb. Sokan sokfelet mondanak.

jucikv
jucikv Mon, 2013-03-25 19:34

Nagyon jól sikerült! A puha Rama helyett érdemesebb olvasztott vajat tenni bele, akkor szilárdabb lesz az állaga lehűlés után, nem nyomódik be a tekercs vágáskor, de ez már csak részletkérdés, ízre nagyszerű! :)

ntakacsolga
Németi Olga / ntakacsolga Sat, 2012-10-20 09:35

Köszi a receptért! Nagyon régen már készítettem ilyen ételt ,de nem emlékeztem pontosan,hogy melyik sajtból, csak arra,hogy az az alkalmas erre a célra,más nem. És éppen a minap emlegette a férjem, hogy rég készítettem...ajjajj, most akkor ki kéne találni melyik volt az a sajt...hát persze, az edámi....:)))))
Üdv. Olga

630
edami sajt 30 dkg
kockasajt 8 db
margarin 12.5 dkg
csirkemell sonka 10 dkg
bors 0 ízlés szerint
snidling 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint