Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajttal töltött gombafejek Candy konyhájából

Sajttal töltött gombafejek Candy konyhájából
Sajttal töltött gombafejek Candy konyhájából
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy könnyen és gyorsan elkészíthető, gombás finomság. A receptben direkt nem jelöltem meg, hogy milyen sajttal kell megtölteni, mivel szinte bármelyikkel passzol. Én a képen láthatót camemberttel töltöttem, de mindenki válassza a kedvencét. De vigyázat, a sajt íze dominálni fog, ezért ha te is camemberttel csinálod, akkor egy markáns ízű ételt kapsz. 

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gombákat megtisztítjuk - nekem 75 dkg-ból kb. 25-30 kisebb, közepesebb gombafej lett. A gombák szárait kivágjuk, feldaraboljuk. A gombák belsejét egy tálba kaparjuk.
  2. Egy kevés olajon a gombaszárakat és a kikapart belsejét megpirítjuk. Amikor már kezd besűrűsödni, hozzáadjuk a paradicsompürét, és azzal is továbbfőzzük. Az egész lépés lényege, hogy - a gomba és a paradicsom állagától függően - a serpenyőben keletkezett levet elfőzzük. Mikor már besűrűsödött - vigyázzunk, nehogy odaégjen - levesszük a tűzről.
  3. A paradicsomos-gombás krémet sóval, borssal és rozmaringgal fűszerezzük. A kis csokor friss petrezselymet felaprítjuk, és azt is a krémhez keverjük. Hozzáadjuk még a két csapott kanál zsemlemorzsát, jól elkeverjük.
  4. A következő lépés attól függ, hogy milyen típusú sajttal szeretnénk megtölteni: 1. Ha kemény sajtot teszünk bele, akkor reszeljük le, és amíg a gombás-sajtos krém meleg, keverjük hozzá, hogy a sajt kissé beleolvadjon. 2. Ha camemberttel vagy krémes állagú sajttal készítjük, akkor amennyire lehet, kockázzuk fel a sajtot, és csak akkor keverjük a paradicsomos krémhez, ha az már kihűlt. Mindkét esetben egy nyúlós, ragacsos masszát fogunk kapni.
  5. A megtisztított gombafejeket egy kiolajozott tűzálló tálba tesszük. A közepüket megtöltjük a sajtos krémmel.
  6. A sütőt 165 fokra előmelegítjük, a gombákat kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • sütési hőfok: 165°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 867
elküldve: 0
receptkönyvben: 23
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Candy

Mióta szakács: 2015.02.18.
2 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: töltött zöldség
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

paradicsomos sajtkrémmel töltött gomba, sajtos gombafejek, sajtos krémmel töltött gombafejek csőben sütve

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

256
gomba 75 dkg
sűrített paradicsom 6 ek
petrezselyem 1 csokor
sajt 30 dkg
zsemlemorzsa 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
rozmaring 0 ízlés szerint
olívaolaj 2 ek