r
Nosalty Logó

Sajttal töltött gombafejek Candy konyhájából

NS
Sajttal töltött gombafejek Candy konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

256
Kalória
17g
Fehérje
10.1g
Szénhidrát
17.5g
Zsír
153.4g
Víz
61.5g
Koleszterin
2.3g
Élelmi rost
4.9g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 256 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1531 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 124 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1029.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    351 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    307 mg
  • Nátrium
    311 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    153.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    201 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    128 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    538 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4602 micro
  • Lut-zea
    417 micro
Összesen 256 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102 g

Zsír

  • Összesen
    104.9 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    369 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6175.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    2105 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    209 mg
  • Foszfor
    1844 mg
  • Nátrium
    1867 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    60.8 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    920.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1207 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    114 micro
  • K vitamin:
    767 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    279 micro
  • Kolin:
    218 mg
  • Retinol - A vitamin:
    939 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    3226 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    27613 micro
  • Lut-zea
    2502 micro
Összesen 1531 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    503.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    172 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    75 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    263 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2250 micro
  • Lut-zea
    204 micro
Összesen 124 kcal

Elkészítés

  1. A gombákat megtisztítjuk - nekem 75 dkg-ból kb. 25-30 kisebb, közepesebb gombafej lett. A gombák szárait kivágjuk, feldaraboljuk. A gombák belsejét egy tálba kaparjuk.
  2. Egy kevés olajon a gombaszárakat és a kikapart belsejét megpirítjuk. Amikor már kezd besűrűsödni, hozzáadjuk a paradicsompürét, és azzal is továbbfőzzük. Az egész lépés lényege, hogy - a gomba és a paradicsom állagától függően - a serpenyőben keletkezett levet elfőzzük. Mikor már besűrűsödött - vigyázzunk, nehogy odaégjen - levesszük a tűzről.
  3. A paradicsomos-gombás krémet sóval, borssal és rozmaringgal fűszerezzük. A kis csokor friss petrezselymet felaprítjuk, és azt is a krémhez keverjük. Hozzáadjuk még a két csapott kanál zsemlemorzsát, jól elkeverjük.
  4. A következő lépés attól függ, hogy milyen típusú sajttal szeretnénk megtölteni: 1. Ha kemény sajtot teszünk bele, akkor reszeljük le, és amíg a gombás-sajtos krém meleg, keverjük hozzá, hogy a sajt kissé beleolvadjon. 2. Ha camemberttel vagy krémes állagú sajttal készítjük, akkor amennyire lehet, kockázzuk fel a sajtot, és csak akkor keverjük a paradicsomos krémhez, ha az már kihűlt. Mindkét esetben egy nyúlós, ragacsos masszát fogunk kapni.
  5. A megtisztított gombafejeket egy kiolajozott tűzálló tálba tesszük. A közepüket megtöltjük a sajtos krémmel.
  6. A sütőt 165 fokra előmelegítjük, a gombákat kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 165 °C

Ez egy könnyen és gyorsan elkészíthető, gombás finomság. A receptben direkt nem jelöltem meg, hogy milyen sajttal kell megtölteni, mivel szinte bármelyikkel passzol. Én a képen láthatót camemberttel töltöttem, de mindenki válassza a kedvencét. De vigyázat, a sajt íze dominálni fog, ezért ha te is camemberttel csinálod, akkor egy markáns ízű ételt kapsz. 

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek