Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Juhtúróval töltött rántott gombafejek

Juhtúróval töltött rántott gombafejek
Juhtúróval töltött rántott gombafejek
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tálalhatjuk rozmaringos-kakukkfüves párolt rizzsel salátaágyon, mint akár a képen. Vagy ahogy kedvünk tartja.

hozzávalók / 4 adag

A gombához

A panírhoz

A sütéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gombát megpucoljuk, és megmossuk. 
  2. A juhtúrót összekeverjük a tejföllel és az összezúzott fokhagymával, borssal ízlés szerint fűszerezzük.
  3. A juhtúróval megtöltjük a gombafejeket teljesen tele, jól belenyomkodjuk.
  4. Majd panírozzuk be először a lisztbe, majd a tojásba, és végül a zsemlemorzsába forgassuk bele a gombafejeket.
  5. Forró olajban lassan süssük úgy, hogy először a gomba tetejét süssük meg, végül fordítsuk át, és utoljára süssük meg a gomba alját úgy, hogy a töltelék ne folyjon ki.
  6. Aranybarnára sütjük, és még melegen tálaljuk.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 19 526
elküldve: 3
receptkönyvben: 126
elkészítve: 5/9
Facebookon megjelent: 1

szakács

erikamama

Mióta szakács: 2012.05.16.
47 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: rántott ételek
kategória: töltött zöldség
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

töltött gomba, rántott gombafej juhtúrós töltelékkel, túróval töltött gomba rántva

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1193
csiperkegomba 10 nagy db
juhtúró 250 g
tejföl 4 ek
bors 0 ízlés szerint
fokhagyma 3 gerezd
finomliszt 15 dkg
tojás 3 db
zsemlemorzsa 20 dkg
napraforgó olaj 3 dl