r
Nosalty Logó

Sajttal töltött baconbe tekert rántott virsli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Walaky
Sajttal töltött baconbe tekert rántott virsli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Rántott virsli

Majonézes tojássaláta

Összesen 1711 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Rántott virsli

Majonézes tojássaláta

Összesen 10271 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Rántott virsli

Majonézes tojássaláta

Összesen 295 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.2 g

Zsír

  • Összesen
    146.5 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    799 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3306.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    740 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    796 mg
  • Nátrium
    1580 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    315.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    552 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    160 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    538 mg
  • Retinol - A vitamin:
    548 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    679 micro
Összesen 1711 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    331.3 g

Zsír

  • Összesen
    879.1 g
  • Telített zsírsav
    242 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    368 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    201 g
  • Koleszterin
    4794 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    19836.7 g
  • Cink
    36 mg
  • Szelén
    628 mg
  • Kálcium
    4443 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    429 mg
  • Foszfor
    4774 mg
  • Nátrium
    9481 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    258.9 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1892.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    3310 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    20 micro
  • E vitamin:
    188 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    960 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    759 micro
  • Kolin:
    3230 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3286 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    257 micro
  • β-crypt
    106 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4073 micro
Összesen 10271 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    570.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    273 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 295 kcal

Hozzávalók

Rántott virsli

Majonézes tojássaláta

Elkészítés

Rántott virsli

  1. A virslit megszabadítjuk a "burkolatától" (erre a célra nem jó a juhbeles), középen bevágjuk úgy, hogy ügyelünk arra, nehogy kettévágjuk, s a széleitől picit beljebb kezdjük a bemetszést.
  2. Mindegyikbe helyezünk 1-1 sajthasábot, majd mindegyiket betekerjük 1-1 szelet bacon szalonnával - lehetőleg fedjék be a sajtos részt, így nem "szökik meg" a sajt! :)
  3. Végül bepanírozzuk őket a szokásos módon - liszt, tojás (tegyünk bele sót), prézli -, majd bő, közepesen forró olajban süssük ki.

Majonézes tojássaláta

  1. Először főzzük meg a tojásokat (én felteszek forrni fizet, teszek bele pici sót, hogy könnyebb legyen majd a hámozásuk, s forráskor leveszem takarékra a lángot, ekkor kanállal fokozatosan merítve a forró vízbe rakom bele őket, újra felveszem a lángot, s közepesen lobogva főzöm, újra forrástól számítva 8-10 percig), öntsük le róla a forró vizet, majd engedjük fel hideg vízzel, hagyjuk benne kihűlni.... Ha kell, cseréljünk rajta többször vizet.
  2. Amíg fő és hűl a tojás, a hagymákat félbevágjuk, vékonyan felszeleteljük abba a zárható (jénai) tálba, amiben tárolni fogjuk.
  3. Sózzuk meg, hagyjuk állni kb. fél órát, majd szórjuk meg őrölt borssal, öntsük rá a tejfölt, tegyük bele a mustárt, cukrot, a citrom levét, s jól keverjük el az egészet.
  4. A kihűlt tojásokat "hámozzuk meg", mossuk le, majd mindegyiket negyedekbe vágva kockázzuk fel, adjuk a tejfölös "mártáshoz", s óvatosan, de alaposan keverjük őket össze.
  5. A kész virslit ezzel a majonézes, hagymás tojássalátával tálaljuk. Díszíthetjük a képen látható módon.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3490
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 28.

Ajánló

Istenien finom akár reggelire, ebédet is kiválthatja, vacsorára, akár vendégvárónak is kiváló lehet! Ez a tojássaláta más húsokhoz is, hidegtálakhoz, pirítósra is kiválóan alkalmas - attól függetlenül, hogy tudom, nem ez a hivatalos verzió, de mi így szeretjük, s tényleg finom! Érdemes a tojássalátát elkészíteni előző este, hogy áthűljön, s az ízek jól összeérjenek, de azonnal fogyasztva is kiváló! Hűtőben tárolva mindkettő 2-3 napig eláll, nem kell félni a tojásoktól, semmi bajuk nem lesz, ha frissek voltak készítés előtt.  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon mutatós és ízletes így együtt..... nincs story..... szeretjük, elkészítettem, a tojássalátát, ahogyan mi szeretjük...... tudom, nem ez a "hivatalos" :) ....... de én így készítem, mert így szeretjük, mint írtam, s tényleg finom! :)

Hozzávalók

Rántott virsli

Majonézes tojássaláta

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?