r
Nosalty Logó

Sajttal töltött baconbe tekert rántott virsli

Walaky
Sajttal töltött baconbe tekert rántott virsli
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Rántott virsli

Majonézes tojássaláta

1711
Kalória
55.2g
Fehérje
43.2g
Szénhidrát
146.5g
Zsír
315.3g
Víz
799g
Koleszterin
2.5g
Élelmi rost
9.1g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Rántott virsli

Majonézes tojássaláta

Összesen 1711 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Rántott virsli

Majonézes tojássaláta

Összesen 10271 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Rántott virsli

Majonézes tojássaláta

Összesen 295 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.2 g

Zsír

  • Összesen
    146.5 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    799 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3306.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    740 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    796 mg
  • Nátrium
    1580 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    43.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    315.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    552 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    160 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    538 mg
  • Retinol - A vitamin:
    548 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    679 micro
Összesen 1711 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    331.3 g

Zsír

  • Összesen
    879.1 g
  • Telített zsírsav
    242 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    368 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    201 g
  • Koleszterin
    4794 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    19836.7 g
  • Cink
    36 mg
  • Szelén
    628 mg
  • Kálcium
    4443 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    429 mg
  • Foszfor
    4774 mg
  • Nátrium
    9481 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    258.9 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    1892.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    3310 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    20 micro
  • E vitamin:
    188 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    960 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    759 micro
  • Kolin:
    3230 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3286 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    257 micro
  • β-crypt
    106 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4073 micro
Összesen 10271 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    570.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    273 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    54.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 295 kcal

Elkészítés

Rántott virsli

  1. A virslit megszabadítjuk a "burkolatától" (erre a célra nem jó a juhbeles), középen bevágjuk úgy, hogy ügyelünk arra, nehogy kettévágjuk, s a széleitől picit beljebb kezdjük a bemetszést.
  2. Mindegyikbe helyezünk 1-1 sajthasábot, majd mindegyiket betekerjük 1-1 szelet bacon szalonnával - lehetőleg fedjék be a sajtos részt, így nem "szökik meg" a sajt! :)
  3. Végül bepanírozzuk őket a szokásos módon - liszt, tojás (tegyünk bele sót), prézli -, majd bő, közepesen forró olajban süssük ki.

Majonézes tojássaláta

  1. Először főzzük meg a tojásokat (én felteszek forrni fizet, teszek bele pici sót, hogy könnyebb legyen majd a hámozásuk, s forráskor leveszem takarékra a lángot, ekkor kanállal fokozatosan merítve a forró vízbe rakom bele őket, újra felveszem a lángot, s közepesen lobogva főzöm, újra forrástól számítva 8-10 percig), öntsük le róla a forró vizet, majd engedjük fel hideg vízzel, hagyjuk benne kihűlni.... Ha kell, cseréljünk rajta többször vizet.
  2. Amíg fő és hűl a tojás, a hagymákat félbevágjuk, vékonyan felszeleteljük abba a zárható (jénai) tálba, amiben tárolni fogjuk.
  3. Sózzuk meg, hagyjuk állni kb. fél órát, majd szórjuk meg őrölt borssal, öntsük rá a tejfölt, tegyük bele a mustárt, cukrot, a citrom levét, s jól keverjük el az egészet.
  4. A kihűlt tojásokat "hámozzuk meg", mossuk le, majd mindegyiket negyedekbe vágva kockázzuk fel, adjuk a tejfölös "mártáshoz", s óvatosan, de alaposan keverjük őket össze.
  5. A kész virslit ezzel a majonézes, hagymás tojássalátával tálaljuk. Díszíthetjük a képen látható módon.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 p
  • Sütés ideje: 30 p

Nagyon mutatós és ízletes így együtt..... nincs story..... szeretjük, elkészítettem, a tojássalátát, ahogyan mi szeretjük...... tudom, nem ez a "hivatalos" :) ....... de én így készítem, mert így szeretjük, mint írtam, s tényleg finom! :)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek