Sertés virsli

Sertés virsli

Leírás

Pépesített sertéshúsból általában szójával és egyéb adalékanyagokkal készült húskészítmény, amit bélbe töltenek, és gyakran füstöléssel tartósítanak. A származása, elkészítése és fűszerezése alapján számos sertés virsli fajtát különböztetünk meg, például sertés húsból készül a közkedvelt frankfurti virsli is. A sertés virslit ehetjük sütve, főve, grillezve mustárral, kenyérrel, betekerhetjük baconbe, megtölthetjük sajttal, beburkolhatjuk tésztával vagy ehetjük hot-dogként, illetve számos levest, salátát vagy egytál ételt is ízesebbé, laktatóbbá varázsolhatunk vele.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben.

100g Sertés virsli

fehérjetartalom

12.81 g

zsírtartalom

66021.842 g

szénhidráttartalom

0.28 g

víztartalom

59.85 g

gramm sertés virsli?

Top ásványi anyagok

Nátrium

816 mg

Kalcium

267 mg

Foszfor

171 mg

Magnézium

15 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.322 g

Niacin - B3 vitamin

2.773 mg

C vitamin

2 mg

Tiamin - B1 vitamin

0.593 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

12.81 g

Zsír

telített zsírsav

8.719 g

egyszeresen telített zsírsav

10.89 g

többszörösen telített zsírsav

2.233 g

koleszterin

66 g

ásványi anyagok

Kalcium

267 mg

Vas

3.7 mg

Magnézium

15 mg

Foszfor

171 mg

Nátrium

816 mg

Cink

2.09 mg

Réz

0.074 mg

Mangán

0.016 mg

Szelén

27.8 µg

szénhidrát

rost

0.1 g

víz

59.85 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.593 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.179 mg

Niacin - B3 vitamin

2.773 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.509 mg

Folát

3 µg

Retinol

79 µg

B12 vitamin

0.49 µg

A vitamin

79 µg

C vitamin

2 mg

B6 vitamin

0.322 g

Címlapról ajánljuk

Fillérekért szedheted a birsalmát – Ezeken a helyeken szedd magad...

Régen mondhatni ingyen jutottunk hozzá a birsalmához, hiszen a vidéki utak mentén sorakoztak szépen a birsfák egészséges, finom terméssel. Sokak udvarában állt több fa is, de mára a klímaváltozás nyomán egyre kevesebb a jó termés. Nem csoda, hogy a piacok és szupermarketek aranyáron kínálják a kissé bohókás kinézetű gyümölcsöt. Mutatjuk, melyek a legjobb birsalmalelőhelyek országszerte!

Nosalty

Kétszer gondold meg, megeszed-e a nyálkás salátát: ilyen veszélye lehet

A salátákat magában és köretként is fogyaszthatjuk, pláne ha valamit gyorsan kell összedobni. Sajnos azonban nem ritka jelenség, hogy a vásárlást követő napon már nyákos levelrészeket találunk. Ilyenkor vagy kidobásra ítéljük, jobb esetben megy a komposztba, vagy ezeket a részeket eltávolítva felhasználjuk még a konyhában. De valójában mennyire egészséges megenni ezután a saláta többi részét?

Nosalty

További cikkek

Már egy kanálnyi is csodát tesz a testeddel ebből a...

Az almaecet igazi fogyókúrás csodaszer hírében áll, persze megvannak a kockázatai, ha túlzásba visszük. Már az ókorban is előszeretettel használták, ami nem véletlen, hiszen számos jótékony hatása van az egészségre. Mutatjuk is, melyek ezek!