Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajttal-sonkával töltött rántott tökvirág

Sajttal-sonkával töltött rántott tökvirág
Sajttal-sonkával töltött rántott tökvirág
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kertünkben nőtt egy óriási, több ággal rendelkező tök, a leghosszabb ága több, mint 6 méteres. Tele van virággal, így nem sajnáltam 2 virágot a kis tökkel együtt "feláldozni".

hozzávalók / 1 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit megsikáljuk, félig megfőzzük.
  2. A tökvirágot megmossuk, vízbe tesszük egy kis időre, majd beletesszük a sajtlapba tekert sonkát, beleforgatjuk a sózott, borsozott, lisztes tojásba, és bő olajban megsütjük a főtt krumplival együtt.
  3. Tálaláskor a tányérra helyezett töklevélre tesszük, és rakunk köré paradicsomszeleteket, és 3 db sült krumplit.
  4. A paradicsomokra, krumplikra szórunk fokhagyma-petrezselyem fűszerkeveréket, locsolunk rá citromos olívaolajat, a krumplikra vágunk petrezselyemlevelet.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 627
elküldve: 0
receptkönyvben: 4
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
adag: 1 főre
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
szezon: nyár
kategória: tapas
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

töltött tökvirág, rántott tökvirág, sajtos-sonkás tökvirág rántva

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

marti48
Marti48 / marti48 Mon, 2013-08-05 17:53

Ez nagyon finom lehet!!! Kar, hogy nincs hozza tökvirag - cukkiniviragot is nehez beszerezni...
Marti48

1646
közönséges tök 2 kis db
sonka 10 dkg
füstölt sajt 5 dkg
paradicsom 1 közepes db
újkrumpli 0.3 kg
tojás 1 db
finomliszt 1 púpozott ek
1 késhegynyi
fekete bors 1 csipet
fajita fűszerkeverék 1 teáskanál
petrezselyem 1 szál
napraforgó olaj 1 dl
olívaolaj 1 teáskanál
lapkasajt 2 db