r
Nosalty Logó

Sajttal töltött rántott gomba

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sajttal töltött rántott gomba
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
rántott ételek
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A gombához

A panírozáshoz

Összesen 1023 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A gombához

A panírozáshoz

Összesen 4084 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A gombához

A panírozáshoz

Összesen 314 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.2 g

Zsír

  • Összesen
    78.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1287.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    285 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    359 mg
  • Nátrium
    544 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    155.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 1023 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.9 g

Zsír

  • Összesen
    313.4 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    135 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    101 g
  • Koleszterin
    507 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5148.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    175 mg
  • Kálcium
    1140 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    191 mg
  • Foszfor
    1437 mg
  • Nátrium
    2174 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    239.2 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    621.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    519 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    106 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    134 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    388 micro
  • Kolin:
    431 mg
  • Retinol - A vitamin:
    516 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    507 micro
Összesen 4084 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    24 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    394.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    167 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 314 kcal

Hozzávalók

A gombához

A panírozáshoz

Elkészítés

A gombához

  1. A gombát megmossuk, a szárát kiszedjük, és a gombakalapokat bepanírozzuk.
  2. Mielőtt a lisztben megforgatjuk, kicsit benedvesítjük, hogy tapadjon rá a liszt.
  3. Felvert, kicsit erősebben sózott tojásban és zsemlemorzsában megforgatjuk.
  4. Bő, közepesen forró olajban megsütjük. (A szárát is bepanírozzuk, és azt is megsütjük.)
  5. A sajtot lereszeljük, összekeverjük a tejföllel, a sóval, a borssal és az apróra vágott petrezselyemmel.
  6. Ha maradt tojás a panírozásból, akkor egy keveset abból is hozzákeverünk.
  7. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a gombafejeket, majd mindegyik üregébe sajtos keveréket töltünk. (Ha sűrűbb a massza, gombócokat formázunk, ha lazább és tojást is keverünk hozzá, akkor kanállal teszünk halmokat a kalapokba).
  8. Tálalás előtt 10 perccel betoljuk az előmelegített sütőbe, és addig hagyjuk ott, míg a sajt vagy ráolvad, vagy kicsit megsül.
  9. A tányérra krumplipüréből halmokat rakunk, majd mindegyikre egy-egy gombafejet ültetünk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 214
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 47
  • Össznézettség: 32175
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ebben a receptben az a jó, hogy előre meg lehet sütni, és tálalás előtt csak egy rövid időre be kell tenni a sütőbe. Én ezt előételnek készítettem, azért tálaltam krumplipürére ültetve. Az elkészítésről további képeket itt találtok.

Hozzávalók

A gombához

A panírozáshoz

Címlapról ajánljuk

Fillérekért szedheted a birsalmát – Ezeken a helyeken szedd magad...

Régen mondhatni ingyen jutottunk hozzá a birsalmához, hiszen a vidéki utak mentén sorakoztak szépen a birsfák egészséges, finom terméssel. Sokak udvarában állt több fa is, de mára a klímaváltozás nyomán egyre kevesebb a jó termés. Nem csoda, hogy a piacok és szupermarketek aranyáron kínálják a kissé bohókás kinézetű gyümölcsöt. Mutatjuk, melyek a legjobb birsalmalelőhelyek országszerte!

Nosalty

Kétszer gondold meg, megeszed-e a nyálkás salátát: ilyen veszélye lehet

A salátákat magában és köretként is fogyaszthatjuk, pláne ha valamit gyorsan kell összedobni. Sajnos azonban nem ritka jelenség, hogy a vásárlást követő napon már nyákos levelrészeket találunk. Ilyenkor vagy kidobásra ítéljük, jobb esetben megy a komposztba, vagy ezeket a részeket eltávolítva felhasználjuk még a konyhában. De valójában mennyire egészséges megenni ezután a saláta többi részét?

Nosalty

További cikkek

Már egy kanálnyi is csodát tesz a testeddel ebből a...

Az almaecet igazi fogyókúrás csodaszer hírében áll, persze megvannak a kockázatai, ha túlzásba visszük. Már az ókorban is előszeretettel használták, ami nem véletlen, hiszen számos jótékony hatása van az egészségre. Mutatjuk is, melyek ezek!