r
Nosalty Logó

Ricottás-spenótos tortellini

Márti
Ricottás-spenótos tortellini
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A szószhoz

A tetejére

838
Kalória
42.9g
Fehérje
89.2g
Szénhidrát
33.6g
Zsír
248.3g
Víz
267.2g
Koleszterin
5.3g
Élelmi rost
4g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A szószhoz

A tetejére

Összesen 838 kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A szószhoz

A tetejére

Összesen 3354 kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A szószhoz

A tetejére

Összesen 190 kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.9 g

Zsír

  • Összesen
    33.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    267 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2347.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    784 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    685 mg
  • Nátrium
    708 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    89.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    248.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    442 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    138 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    288 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1850 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    2745 micro
  • Lut-zea
    3640 micro
Összesen 838 kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    171.5 g

Zsír

  • Összesen
    134.5 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1069 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9390.7 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    272 mg
  • Kálcium
    3136 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    373 mg
  • Foszfor
    2740 mg
  • Nátrium
    2832 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    356.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    993.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1769 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    235 micro
  • K vitamin:
    554 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    468 micro
  • Kolin:
    752 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1151 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7399 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    14561 micro
Összesen 3354 kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    536.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    56.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    423 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    627 micro
  • Lut-zea
    832 micro
Összesen 190 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztát az adott anyagokból meggyúrjuk, kb. 10 percet pihentetjük.
  2. Addíg, amíg pihen, elkészítjük a tölteléket.
  3. A fokhagymát felaprítjuk, és egy kevés olíván megdinszteljük, majd beletesszük a spenótot. Sózzuk, borsozzuk, és összeforraljuk.
  4. Ha kihűlt a spenót, összekeverjük a ricottával, és ha kell még só, bors, akkor teszünk hozzá.
  5. Belereszeljük a parmezánt, amivel szintén összekeverjük.
  6. Következik az öntet, amihez 2 gerezd fokhagymát aprítunk, és olíván megdinszteljük.
  7. Hozzáöntjük a paradicsomkonzervet, sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a cukrot, bazsalikomot. Összeforraljuk.
  8. Ezután a tészta kész arra, hogy kinyújtsuk, és megtöltsük a ricottás masszával.
  9. Ha kinyújtottuk a tésztát, csak az egyik felébe tegyük a tölteléket, kiskanállal adagolva, a másik felét kenjük meg vizes ecsettel, és hajtsuk össze. Minden töltelék között nyomkodjuk le az ujjainkkal körbe, hogy a levegő kijöjjön a két tészta közül.
  10. Ha ez megvan, derelyevágóval daraboljuk fel.
  11. Főzés előtt még nyomkodjuk össze a széleit, hogy a töltelék ne jöjjön ki.
  12. Bő forrásban lévő, sós vízben főzzük kb. 2-3 percig, majd óvatosan szedjük a paradicsomos öntetre.
  13. Keverjük össze, és egy tűzálló tálba rakva vágjuk rá a mozzarellát, majd süssük pirosra, kb. 15-20 percig.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Nagyon hosszadalmasnak tűnik így leírva ez a recept, de nem olyan vészes az elkészítése, és az a kis munka, ami van vele, hát megéri. Érdemes jó ropogósra sütni.

További receptek

Derelye

Az Alföldön inkább barátfülének, máshol derelyének nevezett klasszikus magyar finomság, egy burgonyás töltött tészta, melyet leggyakrabban túróval és szilvalekvárral készítenek. ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek