r
Nosalty Logó

Aszaltszilva- és marcipánkrémes csavart rudak

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva házias konyhája
Aszaltszilva- és marcipánkrémes csavart rudak
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 12% Zsír

tészta

krém

kenéshez

Összesen 1015 kcal
  • 9% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 12% Zsír

tészta

krém

kenéshez

Összesen 5065 kcal
  • 9% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 12% Zsír

tészta

krém

kenéshez

Összesen 264 kcal
  • 9% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22 g

Zsír

  • Összesen
    29.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    596.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    205 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    206 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    161.5 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    228 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    228 micro
Összesen 1015 kcal
  • 9% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110.1 g

Zsír

  • Összesen
    147.9 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    775 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2980.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    210 mg
  • Kálcium
    1024 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    226 mg
  • Foszfor
    1030 mg
  • Nátrium
    468 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    807.3 g
  • Cukor
    325 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    209.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    840 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    156 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    387 micro
  • Kolin:
    564 mg
  • Retinol - A vitamin:
    729 micro
  • α-karotin
    158 micro
  • β-karotin
    1139 micro
  • β-crypt
    250 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1141 micro
Összesen 5065 kcal
  • 9% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    155.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 264 kcal

Hozzávalók

tészta

krém

kenéshez

Elkészítés

tészta

  1. 300 ml tejet langyosra melegítünk, az 1 evőkanál cukrot és az 75 g vajat fölolvasztjuk a tejben. Egy tálba öntjük, majd a tojást, sót, élesztőt, lisztet hozzáadjuk, és jól összedolgozzuk.
  2. Egy konyharuhával letakarjuk, duplájára kelesztjük
  3. Elkészítjük a krémet. A tejet elkezdjük melegíteni, közben a tojássárgáját a cukrokkal habosra keverjük.
  4. Majd egy kevés tej hozzáadásával az étkezési keményitőt is hozzákeverjük.
  5. Amikor már forr a tej, akkor elveszünk belőle egy keveset, jól összekeverjük a tojásmasszával. Egyfajta hőkiegyenlítést végzünk. A forró tejbe keverjük.
  6. Addig keverjük, ameddig egy sűrű krémet kapunk. Miután elkészült a krém, belereszeljük a marcipánt, és jól összekeverjük, a pudingal egynemű krémet alkotunk. Utána kihűtjük.
  7. Közben tetszés szerinti darabokra vágjuk az aszalt szilvát.
  8. A megkelt tésztát kinyújtjuk kb. 60x30 cm nagyságúra.
  9. Majd a vaníliás tölteléket rákenjük a fele tésztára, megszórjuk az aszalt szilvával, és egymásra hajtjuk.
  10. Egy pizzavágóval vagy egy éles késsel kb. 3 cm széles csíkokat vágunk. Ez így elég hosszú lesz, igény szerint félbevághatjuk a csíkokat.
  11. Megfogjuk a két végén a levágott csíkot, és közben csavarjuk, én kétszer csavartam meg, de lehet többször is. Ezt a folyamatot addig folytatjuk, ameddig elfogynak a levágott csíkok.
  12. Sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük, és 30 percet pihentetjük.
  13. A sütőt 200 fokra fölmelegítjük, a 100 ml tejjel egy ecset segítségével megkenjük a tésztát, és sütjük kb. 20 percig. Jó étvágyat.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 761
  • Feltöltés dátuma: 2020. szeptember 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Aszaltszilva- és marcipánkrémes csavart rudak
Éva házias konyhája 159 recept

Aszalt szilvát akartam beleépíteni a kelt tésztába. De önmagában kicsit üres lett volna. Így elkészítettem egy vaníliás-marcipános krémet, és azzal töltöttem meg. 

Hozzávalók

tészta

krém

kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!