r
Nosalty Logó

Kalács tölcsér csokikrémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gabys
Kalács tölcsér csokikrémmel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 19% Zsír

csokikrém

tészta

tetejére

töltés

Összesen 847 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 19% Zsír

csokikrém

tészta

tetejére

töltés

Összesen 3391 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 19% Zsír

csokikrém

tészta

tetejére

töltés

Összesen 296 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.5 g

Zsír

  • Összesen
    38.5 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    279 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1175.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    250 mg
  • Nátrium
    661 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.1 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    299 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    293 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    246 micro
Összesen 847 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.9 g

Zsír

  • Összesen
    153.9 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4703 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    174 mg
  • Kálcium
    635 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    222 mg
  • Foszfor
    1001 mg
  • Nátrium
    2643 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    428.2 g
  • Cukor
    129 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    150.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1196 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    170 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    405 micro
  • Kolin:
    704 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1172 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    271 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    982 micro
Összesen 3391 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    412.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    232 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 296 Kcal

Hozzávalók

csokikrém

tészta

tetejére

töltés

Elkészítés

csokikrém

  1. A tojássárgákat cukorral egy olyan edénybe keverjük ki, amiben kézi robotgépet is tudunk használni. (Tehát pl. nem teflon.) Hozzáadjuk a lisztet, étkezési keményítőt, kakaót, és pici tejjel fakanállal csomómentesre elkeverjük. Hozzáadjuk a maradék tejet, elkeverjük.
  2. Takarékon állandóan kevergetve kezdjük besűríteni. Ahogy picit sűrűsödni kezd, a robotgép segítségével keverjük tovább, mert könnyen csomósodik. Ha sűrű, elzárjuk a gázt, beletördeljük a csokit. Hozzáadjuk a vajat, és a gép segítségével simára keverjük. Kóstoljuk meg, ha kellemesen édesnek találjuk, tegyük be a hűtőbe hűlni.

tészta

  1. A tejet meglangyosítjuk, és a fenti sorrendben beletesszük a hozzávalókat a kenyérsütőgépbe. A cukrot és a sót a sarkokba tesszük, a vaníliás cukrot középre. Dagasztó/kelesztő programra állítjuk.
  2. Ha kézzel végezzük a dagasztást: kevés langyos tejbe kiskanál cukrot teszünk, belemorzsoljuk az élesztőt. Megvárjuk, míg felfut. Tálba beletesszük a lisztet, kis mélyedést csinálunk a közepébe, beleütjük a tojást, elkeverjük az ujjunkkal, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, cukrot, sót és a többi hozzávalót. Kellemesen lágy, de nem ragadós tésztát készítünk. Letakarva min. 1 órát kelesztjük.
  3. Ha megkelt a tészta, kevés liszttel meghintett deszkára borítjuk. Egyet-kettőt gyúrunk csak rajta. Kezünkbe vesszük a tésztát, és úgy formáljuk kerek cipó alakra. Kb. 1.5 cm-es vastagságú téglalap alakúra kinyújtjuk. 8 egyforma négyzetre vágjuk.
  4. A kezünkbe vesszük egyenként, és a tészta széleket alulra hajtogatva, ujjainkkal nyomkodva, formázva gombócokat készítünk. Leheletnyire meglisztezett nyújtódeszkára tesszük a gombócokat, és 10-15 percet letakarva pihentetjük.
  5. Amíg pihennek a gombócaink, a tepsit kibéleljük sütőpapírral. 8 db habroló formát hideg(!!!) vajjal mindenhol körbe kenjük, és állítva a tepsibe rakosgatjuk.
  6. Tölcsér készítése: A gombócot tenyerünkkel ellapítjuk kb. 2 cm vastagságúra (lisztet nem használunk már!), és szorosan feltekerjük. Ujjnyi vastagságú rudakra sodorjuk. A vajjal lekent habroló formára feltekerjük úgy, hogy a vékonyabb részénél 1 cm-t kihagyva kezdjük feltekerni spirál formában. A tészta egymás mellé kerül, a spirál végén emeljük meg egy picit a tésztát, és dugjuk alá a végét. A szélesebb résznél is maradjon ki jó 2 cm. A sütőpapírra fektetjük, a többi gombóccal is így járunk el. Egymástól távolra fektessük, mert még kelni fognak.
  7. A kész tölcséreket letakarjuk, ismét 10-15 percet kelni hagyjuk. Előmelegítjük a sütőt. A pihentetés után a kiskanálnyi tejjel elkevert tojássárgájával lekenjük, és szép pirosas barnára sütjük.
  8. Ha megsültek, papírtörlő segítségével a tölcséreket könnyen ki tudjuk húzni a kalácsokból. Hagyjuk kihűlni a tölcséreket.

tetejére

  1. A tojássárgáját összekeverjük a kiskanálnyi tejjel, és lekenjük a kalács tölcséreket.

töltés

  1. Nejlonzacskót ráillesztünk egy nagyobb méretű pohárra vagy kancsóra. Beletöltjük a zacskóba a kihűlt csokikrémet. Kiemeljük a pohárból, száját összefogjuk, a sarkából ollóval egy picit levágunk, és a langyos tölcsért megtöltjük. Tálra helyezzük a kész tölcséreket, és porcukorral meghintjük. Tálaljuk, jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 38x37
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2609
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 04.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Itthon nagy sikere van ennek a kalácsfélének. Töltöttem már meg pudinggal is, de ez a főzött csokikrémes a favorit. A csokikrémbe én tejcsokoládét használok, aki keserűbben szereti, étcsokit javasolok. Igyekeztem nagyon részletesen leírni az elkészítést, elsőre tán bonyolult, de higgyétek el, borzasztó egyszerű. :)

Hozzászólások

Meldrei

A recept els? felét nem egészen értem. Itt: " Ha s?r?, elzárjuk a gázt, beletördeljük a csokit. " Ezel?tt nem említetted, hogy t?zhelyre kell rakni. Vagy én tévedek?

Gabys

Szió, a csokikrém 2-es pontja úgy kezd?dik, hogy "Takarékon állandóan kevergetve kezdjük bes?ríteni" Ez nálam gázt?zhely. Azt gondoltam, hogy így érthet?, hogy, f?zve s?rítjük be. De remélem, így már nem okoz problémát. Ha van még ami nem teljesen világos nyugodtan kérdezz, szívesen segítek. Üdv: Gabi

Meldrei

Köszönöm szépen válaszod, még egy kérdésem lenne. Hol kaphatok habroló formát vagy használhatok valami mást helyette, ha mondjuk nem tudom beszerezni?

Gabys

Szívesen:) A google-ba beírod, hogy "habroló" és több üzletet felajánl.Belinkelek Neked egyet segítségként illetve hogy könnyebben tudj tájékozódni: www.edenyek.hu/index.php?route=product/product&product_id=389 Az én habrolóm a kisebbik ( a képen látod) vagyis 9,5 cm hosszú, szélesebb vége: 2,5 cm. a sz?kebb része 1, 5 cm. átmér?j?. Én piacon vettem, ahol mindenféle háztartási kiegészít? süt-f?z? cuccokat árulnak. Amíg nem volt, süt?papírból vágtam ki egy nagyobb négyzetet, többszörösen felcsavartam kúp formára és bevontam alufóliával, úgy, hogy alul, felül bedugdostam a fóliát, így stabilan megtartotta a papírt. Macerás egy picit, ügyeskedni kell, na de ha az ember nagyon akar valamit.....:))

Meldrei

Köszönöm nagyon szépen az ötletet! :D

Hozzávalók

csokikrém

tészta

tetejére

töltés

Címlapról ajánljuk

Ifjú magyar szakácstehetség aratott nagy sikert Párizsban

Óriási sikert aratott a magyar csapat a nívós nemzetközi gasztronómiai versenyen, a Párizsban megrendezett Chaine des Rotisseurs gasztronómiai világszervezet Ifjúsági Szakács Világbajnokságán. Szeptember 25-én a Novák Iván, Kovács Lázár (Lázár Chef) és Barka Áron vezette csapat lenyűgöző teljesítményt ért el a megmérettetésben.

Nosalty

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.