r
Nosalty Logó

Kelt tészta szilvalekvárral töltve

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Kelt tészta szilvalekvárral töltve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 9% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 644 kcal
  • 9% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2575 kcal
  • 9% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 239 kcal
  • 9% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    430.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    207 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    140 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 644 kcal
  • 9% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66 g

Zsír

  • Összesen
    35.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    397 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1721.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    183 mg
  • Kálcium
    359 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    829 mg
  • Nátrium
    203 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    482.1 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    138.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    317 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    562 micro
  • Kolin:
    372 mg
  • Retinol - A vitamin:
    305 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    140 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    543 micro
Összesen 2575 kcal
  • 9% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    160.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 239 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt kb. 1 dl tejjel, és kevéske cukorral futassuk fel. A liszthez adjuk hozzá a 4 kanál porcukrot, a csipet sót, a tojást, a felfuttatott élesztőt, a maradék tejet, és a kissé megolvasztott margarint. A tésztát dolgozzuk össze, és meleg helyen takarjuk le és hagyjuk kelni 1 órát.
  2. Miután megkelt, enyhén lisztezett deszkán nyújtsuk ki a tésztát kb. fél cm-re. Kb. 9-10 cm átmérőjű szaggatóval formáljunk köröket. Pakoljuk sütőpapírral kibélelt tepsire.
  3. A megmaradt tésztát sodorjuk ki, majd tekergessük meg, és minden kör szélére tegyük rá.
  4. A szilvalekvárral töltsük meg tetszés szerinti mennyiséggel. Tojássárgájával kenjük át a tésztát. 190 C-fokos sütőben süssük meg. (Hagyjunk kis hézagot közöttük, mert sütés közben még nőni fognak. )
  5. Ha megsültek, fogyaszthatjuk. Jó étvágyat!!
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 983
  • Feltöltés dátuma: 2023. szeptember 08.

Ajánló

Akár reggelire, vagy uzsonnára iskolába a gyerekeknek is kiváló!!!!

Receptkategóriák

Kaptam szilvalekvárt kedves pécsi barátainktól, és isteni illatú, finom kelt tésztát készítettem. Olyan jó illat száll ilyenkor a konyhában.....szerintem még kint is lehetett érezni ezt az illatot....:-)))))

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili