r
Nosalty Logó

Sajtos-vajas tekercs lenmaggal

Iluska
Sajtos-vajas tekercs lenmaggal
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

tésztája

sajtos-vajas krém

1132
Kalória
32.1g
Fehérje
134.7g
Szénhidrát
50.8g
Zsír
52.9g
Víz
257.3g
Koleszterin
10.6g
Élelmi rost
6g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 19% Zsír

tésztája

sajtos-vajas krém

Összesen 1132 kcal
  • 12% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 19% Zsír

tésztája

sajtos-vajas krém

Összesen 3394 kcal
  • 12% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 19% Zsír

tésztája

sajtos-vajas krém

Összesen 309 kcal
  • 12% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    32.1 g

Zsír

  • Összesen
    50.8 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    257 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2038.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    396 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    468 mg
  • Nátrium
    1020 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    134.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    52.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    384 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    377 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    294 micro
Összesen 1132 kcal
  • 12% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    96.4 g

Zsír

  • Összesen
    152.3 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    772 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6114.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    183 mg
  • Kálcium
    1188 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    249 mg
  • Foszfor
    1404 mg
  • Nátrium
    3061 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    404.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

Víz

  • Összesen
    158.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1151 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    108 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    426 micro
  • Kolin:
    445 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1132 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    222 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    881 micro
Összesen 3394 kcal
  • 12% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    556.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    278 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    36.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    14.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 309 kcal

Elkészítés

tésztája

  1. Az élesztőt felfuttatjuk kevés langyos tejben, amit cukrozunk. Mikor felfutott, a két fajta liszttel, az egyik tojássárgájával, sóval, olajjal, maradék langyos tejjel tésztát dagasztunk. Langyos helyen megkelesztjük, letakarva egy ruhával.
  2. Közben a vajat összeolvasztjuk a reszelt sajttal, sózzuk. Felolvasztva használjuk.
  3. Mikor megkelt a tészta, enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk kb. 7-8 mm-re. Megkenjük a sajtos vajjal, feltekerjük, mint a bejglit. A tésztarudat felvágjuk háromszögekre, és sütőpapírral bélelt tepsire pakoljuk.
  4. Átkenjük a másik tojássárgájával, megszórjuk lenmaggal, és előmelegített sütőben 200 fokon megsütjük. Nem kell túl sötétre sütni. Jó étvágyat!!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Jöhet a reggeli, akkor is jó, jöhet az délutáni időszak, amikor csak úgy jól esne valami.... ha egy pohár tejeskávét is kínálunk mellé, na ez már teli találat!!!! :-)))))

További receptek

Medvehagymás sós rúd

Kívül enyhén roppanós, belül mégis eszméletlenül omlós sós rudak várnak, karakteres medvehagymával megspékelve. Utolsó pillanatos vendégvárónak tökéletes, ugyanis nem kell ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek