r
Nosalty Logó

Borjúkrémes csigák

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petra
Borjúkrémes csigák
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 311 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1853 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 185 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    318.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    96 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 311 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.8 g

Zsír

  • Összesen
    109.4 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    458 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1910.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    846 mg
  • Nátrium
    773 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    575.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    287 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    67 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    411 mg
  • Retinol - A vitamin:
    283 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    245 micro
Összesen 1853 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    191.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 185 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az apróra vágott vöröshagymát és gombát kevés olívaolajon megdinszteljük, majd egy tálba tesszük.
  2. Ugyanebben a serpenyőben a csíkokra vágott, sózott-borsozott borjúhúst fehérborban puhára pároljuk. Megvárjuk míg kissé kihűl, majd húsdarálón kétszer átdaráljuk.
  3. A darált húst a hagymás-gombás egyveleghez keverjük, hozzáadjuk a tojás felét és tejszínnel hígítjuk.
  4. A felengedett tésztát liszttel meghintett felületen vékonyra (kb. 2 mm) és téglalap alakúra nyújtjuk.
  5. A borjúkrémet egyenletesen a tésztára kenjük, majd a tésztát óvatosan feltekerjük és a maradék tojással megkenjük.
  6. A tekercset kb. 1 cm széles szeletekre vágjuk. Ne ijedjünk meg, nem kapunk rögtön szabályos kör alakú csigákat, mivel a tésztahenger kissé puha, így kézzel kell azokat, a sütőpapírral bélelt tepsibe téve, megigazgatni.
  7. 200 ºC-on (légkeveréses álláson) kb. 30 perc alatt megsütjük.
  8. Langyosan és kihűlve egyaránt kínálható.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 8055
  • Feltöltés dátuma: 2008. január 03.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Egy baráti összejövetelre, tapas gyanánt készítettem ezeket a kis húsos csigákat. Mindenki tetszését elnyerő, kellemes borkorcsolyának bizonyultak.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek