Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Borjúkrémes csigák

Borjúkrémes csigák
Borjúkrémes csigák
75 perc / előkészület: 45 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy baráti összejövetelre, tapas gyanánt készítettem ezeket a kis húsos csigákat. Mindenki tetszését elnyerő, kellemes borkorcsolyának bizonyultak.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az apróra vágott vöröshagymát és gombát kevés olívaolajon megdinszteljük, majd egy tálba tesszük.
  2. Ugyanebben a serpenyőben a csíkokra vágott, sózott-borsozott borjúhúst fehérborban puhára pároljuk. Megvárjuk míg kissé kihűl, majd húsdarálón kétszer átdaráljuk.
  3. A darált húst a hagymás-gombás egyveleghez keverjük, hozzáadjuk a tojás felét és tejszínnel hígítjuk.
  4. A felengedett tésztát liszttel meghintett felületen vékonyra (kb. 2 mm) és téglalap alakúra nyújtjuk.
  5. A borjúkrémet egyenletesen a tésztára kenjük, majd a tésztát óvatosan feltekerjük és a maradék tojással megkenjük.
  6. A tekercset kb. 1 cm széles szeletekre vágjuk. Ne ijedjünk meg, nem kapunk rögtön szabályos kör alakú csigákat, mivel a tésztahenger kissé puha, így kézzel kell azokat, a sütőpapírral bélelt tepsibe téve, megigazgatni.
  7. 200 ºC-on (légkeveréses álláson) kb. 30 perc alatt megsütjük.
  8. Langyosan és kihűlve egyaránt kínálható.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 969
elküldve: 2
receptkönyvben: 40
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: sós süti
kalória: átlagos
mikor: vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
alkalom: szilveszter

receptkategóriák

egyéb elnevezések

húsos tekercsek, levelestészta borjúkrémmel

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

petra
Petra / petra Mon, 2008-03-24 08:02

újabban már a TF tésztát használom én is, tényleg nagyon jó minőségű termékek

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2008-03-23 17:28

A recept olvasásra úgy megtetszett, hogy holnap a locsolóknak meg is sütöm.
Ajánlom, hog próbálj Tante Fanny leveles tésztát venni, mert azt előre nyújtva kapod, másrészt fantasztikus a minősége.

311
borjúhús 25 dkg
portobello gomba 10 dkg
habtejszín 75 ml
vöröshagyma 1 kis fej
tojás 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fehérbor 2 dl
olívaolaj 2 ek
leveles tészta 25 dkg