r
Nosalty Logó

Sajtos-tarjás pulykamell kupola

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Olaszné Anci
Sajtos-tarjás pulykamell kupola
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 22% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A húsokhoz

A sajtokhoz

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 856 Kcal
  • 22% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A húsokhoz

A sajtokhoz

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 6848 Kcal
  • 22% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A húsokhoz

A sajtokhoz

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 223 Kcal
  • 22% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.6 g

Zsír

  • Összesen
    51.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    246 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2214.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    362 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    763 mg
  • Nátrium
    921 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    217.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    216 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    212 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 856 Kcal
  • 22% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    629.1 g

Zsír

  • Összesen
    412.2 g
  • Telített zsírsav
    140 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    141 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    63 g
  • Koleszterin
    1970 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17714.3 g
  • Cink
    37 mg
  • Szelén
    601 mg
  • Kálcium
    2897 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    683 mg
  • Foszfor
    6103 mg
  • Nátrium
    7371 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    1736.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1730 micro
  • B6 vitamin:
    14 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    158 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    270 micro
  • Kolin:
    1000 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1697 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    403 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 6848 Kcal
  • 22% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    572.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    197 mg
  • Nátrium
    238 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 223 Kcal

Hozzávalók

A húsokhoz

A sajtokhoz

A tepsi előkészítéséhez

Elkészítés

A húsokhoz

  1. A margarinnal jól kikenjük a formánkat.
  2. A szárnyas melleket vékonyra szeleteljük, ha szükséges klopfolóval kicsit átveregetjük.
  3. Beleforgatjuk a fűszerkeverékbe.(borsot és az ételízesítőt összekeverjük)
  4. A sajtokat (kemény és félkemény sajtokat)a házi kivételével vékonyra szeleteljük.
  5. A baconszalonnacsíkokat napsugár szerűen körbeosztjuk a tálban - a közepétől kiindulva -, hogy a szélén kilógjanak.
  6. A mellszeleteket lisztbe mártjuk, fehéredésig elősütjük.
  7. A pulyka, csirke felváltva kerül a tálba: egy sor hús, egy sor sajt, egy sor tarja - a tarja fele -, egy sor hús, egy sor másfajta sajt, egy sor hús stb... Egy-két sor hús után tegyük közé a tarja másik felét. Addig rétegezzük, míg a hozzávalók elfogynak.
  8. A baconnel betakarjuk, majd a tetejére reszeljük a házi sajtot.
  9. Sütőben összesütjük.
  10. Tálaláskor tálcára borítjuk, sült burgonyával körítjük, még forrón tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 27x12
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6321
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 02.

Ajánló

Ki mit szeret alapon valamilyen finom bor vagy sör is nagyon jól illik hozzá.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Sajtos-tarjás pulykamell kupola
Olaszné Anci 191 recept

A baconnel bevont pulykamell recept után jött az ötlet, hogy némi változtatással még finomabbá lehetne varázsolni ezt az egyszerű, de nagyszerű ételt. Amikor együtt volt a család Karácsonykor, ezt a változatot készítettem el ebédre, kicsit izgultam, nagy merészség volt elsőre bevállalni, bár bíztam benne, hogy csak jó sülhet ki belőle. Nem csalódtam, mert már lefényképezni alig volt időm, annyira kóstolta volna már a társaság, és nem lepett meg nagyon, amikor nagyon gyorsan elfogyott az utolsó morzsáig!

Hozzászólások (7)

Törölt felhasználó

Kedves Anci! Milyen formában sütötted?

Éva-Anyóca

Kedves Anci! Bár az ünnepet még most heverjük ki, étel és süti tekintetében, -de ezzel most elkaptál, és tudom is, hogy e hónapban, igaz a vége fele, de mikor csinálom meg,- annyira guszta, hmm,nyami...:-))) Elmentve. Szép újévi hetet kívánok, ez az els?, reméljük nem lesz nehéz! Éva-Anyóca

Éva-Anyóca

Kedves Anci! Végül is egy kerek jénaiba is el lehet készíteni? Formájából gondolom, és a leírtak is, talán engedik ezt következtetni. Várom válaszod.:-)) Éva-Anyóca

Olaszné Anci

Évám ! Kezdjél hozzá, mert nagyon finom. Fontos, hogy félkemény vagy kemény sajtokból legyen. Látszik az oldalán, hogy a tál oldala megtartotta a sajtokat és nem folytak ki. Nagy méret? jénaiba is nyugodtan elkészítheted ! Sok sikert ! Puszi: Anci

Olaszné Anci

Kedves Naszy ! Lehet kapni egymásba rakható ( különböz? méret? ) fém kever?tál szettet. A legnagyobb méret? táljában készítettem. De bármilyen tetsz?leges méret?, h?álló tál vagy jénai is megfelel. Jó kísérletezést és szép napot kívánok ! Anci

Csiki Piroska

Ancikám! Ez a recepted is nagyon guszta és vezet? helyen van az 50 legnézettebb között. Gratulálok. Piroska

Olaszné Anci

Kedves Piroskám ! Számomra ez újság, mert még nem vettem észre ! Örülök neki, szép napot ! Puszillak: Anci

Hozzávalók

A húsokhoz

A sajtokhoz

A tepsi előkészítéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek