r
Nosalty Logó

Holland kéksajtos csirkemell

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Pipsann
Holland kéksajtos csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 701 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2803 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 175 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.5 g

Zsír

  • Összesen
    45.6 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    295 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1570.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    261 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    718 mg
  • Nátrium
    435 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    279.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    297 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    233 mg
  • Retinol - A vitamin:
    291 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 701 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    257.8 g

Zsír

  • Összesen
    182.6 g
  • Telített zsírsav
    95 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1178 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6281.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    260 mg
  • Kálcium
    1045 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    349 mg
  • Foszfor
    2871 mg
  • Nátrium
    1741 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    1118.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1188 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    97 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    155 micro
  • Kolin:
    932 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1162 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    266 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 2803 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    392.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    179 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 175 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemell-szeleteket enyhén besózzuk, borsozzuk, kevés szerecsendiót reszelünk rá. Legalább fél órán át állni hagyjuk.
  2. Serpenyőben felhevítjük a vajat és a csirkemell-szeleteket pirosra sütjük benne.
  3. A kéksajtot villával összetörjük, és a tejföllel alaposan elkeverjük.
  4. A mindkét oldalán pirosra sült csirkemell-szeleteketegy hőálló tálba fektetjük, ráöntjük a serpenyőből a maradék vajat, majd beborítjuk a kéksajtos tejföllel.
  5. Sütőben, megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 176
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 22098
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 07.

Ajánló

Barna rizzsel, salátával, párolt brokkolival...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Holland kéksajtos csirkemell
Pipsann 10 recept

Hollandia nem éppen a konyhaművészetéről híres, mégis rendre találok finom recepteket, amiket aztán nem győzök ismételten elkészíteni. Ez a kéksajtos csirkemell is ilyen: nagyon finom ízkombináció, a tejföl lágyítja a kéksajt ízét, a vajon megpirított csirkemell pedig porhanyóssá válik a sütőben az öntet alatt. Kevés hozzávalóból, egyszerűen elkészíthető ez az igazi gasztrovacsora!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ezzel a módszerrel soha nem fő szét a bab, a...

Megannyi ételhez használunk hüvelyeseket, ha éppen nem kész konzervként, akkor száraz formában – ez utóbbinak pedig nem mindig zökkenőmentes az elkészítése. A főzés során előfordulhat, hogy szétfőnek, darabokra esnek a szemek: ezt kerülhetjük el az alábbi tippekkel.

Lakos Benedek

További cikkek

Régi házi sütemények karácsonyra

Méteres sütemény, zserbó, flódni vagy porcukorban forgó hókifli. Ki ne ismerné ezeket a régi, házi süteményeket, melyek a karácsonyi süteményes tálca sztárjai?