r
Nosalty Logó

Fűszeres fetával töltött csirkemell

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Edit
Fűszeres fetával töltött csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 18% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 262 kcal
  • 18% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1572 kcal
  • 18% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 148 kcal
  • 18% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    980.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    351 mg
  • Nátrium
    394 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    124 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 262 kcal
  • 18% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    179.8 g

Zsír

  • Összesen
    80.9 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    717 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5881.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    183 mg
  • Kálcium
    974 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    241 mg
  • Foszfor
    2105 mg
  • Nátrium
    2364 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    744.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    491 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    67 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    598 mg
  • Retinol - A vitamin:
    487 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 1572 kcal
  • 18% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    554.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    198 mg
  • Nátrium
    223 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 148 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemelleket kettévágjuk középen hosszában, majd lapjában is bevágjuk, de nem végig! Kihajtjuk, így nagyobb szelet húst kapunk, a három csirkemellből összesen 6 darabot.
  2. A szeleteket kiklopfoljuk, borssal, ételízesítővel és 1 gerezd lereszelt fokhagymával megszórjuk. 30 percig állni hagyjuk (ez elhagyható), majd a vajon 2- 2 perc alatt mindkét oldalukat pirosra sütjük.
  3. A fetát összetörjük, és jól összekeverjük a kockára vágott lilahagymával, 1 gerezd lereszelt fokhagymával, apróra vágott kakukkfűvel és petrezselyemzölddel, borssal.
  4. Elosztjuk hatfelé, és a hússzeletek egyik felére halmozunk belőle, majd ráhajtjuk a másik felét . Így megtöltjük az összes hússzeletet.
  5. A töltött húsokat jénaiba tesszük egymás mellé, és ráöntjük a hússütésből megmaradt szaftot.
  6. 200 fokos sütőben 5 percig még sütjük egy kicsit, hogy a sajt megolvadjon!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 347
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 25
  • Össznézettség: 69915
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 30.

Ajánló

Krumplipürét és friss salátát (saláta, lilahagyma, paradicsom, paprika) csináltam mellé, de a saláta helyett barackbefőttel is remek. Sőt, hidegen is nagyon jó!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Andi konyhájából való ez a recept. Köszönet Neki érte :)  Én a húsra is tettem fokhagymát és hagytam egy picit állni, mert így szeretjük a csirkehúst, jó fokhagymásan. A húst ne sózzátok, mert a feta nagyon sós! Aki nem szereti az ennyire sós ételt, az szerintem kipróbálhatja fél csomag fetával, a másik felet valami másfajta sajttal pótolva. Még nem próbáltam így, de legközelebb így csinálom, mert nekem picit sós volt. A tetejére pedig reszelek egy kis sajtot ráadásként. Állítólag a fetakit nem annyira sós, azzal is lehet próbálkozni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk