r
Nosalty Logó

Marikanéni-féle sajtos csirkemell

Puchnyák Boglárka
Marikanéni-féle sajtos csirkemell
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

704
Kalória
52.6g
Fehérje
3.7g
Szénhidrát
52.6g
Zsír
162.8g
Víz
216.5g
Koleszterin
-
Élelmi rost
2.4g
Cukor
  • 19% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 704 kcal
  • 19% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 2814 kcal
  • 19% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 233 kcal
  • 19% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.6 g

Zsír

  • Összesen
    52.6 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2108.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    398 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    497 mg
  • Nátrium
    1119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    162.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    332 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    327 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 704 kcal
  • 19% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    210.6 g

Zsír

  • Összesen
    210.4 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    866 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8434.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    1591 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    214 mg
  • Foszfor
    1987 mg
  • Nátrium
    4477 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    651.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1327 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    499 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1309 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    200 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 2814 kcal
  • 19% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    698.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    371 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    53.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 233 kcal

Elkészítés

  1. A csirkemellet vágjuk fel közepes vastagságú szeletekre, és sózzuk meg őket.
  2. Vajazzuk ki a tepsit, és tegyünk bele egy sor csirkemellet.
  3. Keverjük ki a tejfölt a lereszelt sajtokkal, majd öntsük rá a csirkemellre. (Ha nem folyik szét rajta, akkor öntsünk hozzá egy pici tejet.)
  4. 180 C-fokra előmelegített sütőben 45 percig alufóliával letakarva sütjük, majd 45 percig alufólia nélkül tovább sütjük, míg a sajt el nem kezd pirulni. (Nem kell, hogy megpiruljon, csak kezdjen el, amíg nem lesz egy nagyon halvány színe.)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 90 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Nagypapám testvére csinálta mindig, és most megtudtam pontosan, hogy hogy is csinálja. :))

További receptek

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...