r
Nosalty Logó

Paradicsomos csirkemell csandi konyhájából

csandi
Paradicsomos csirkemell csandi konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

522
Kalória
58.2g
Fehérje
8.5g
Szénhidrát
27.5g
Zsír
223.6g
Víz
207.5g
Koleszterin
2g
Élelmi rost
4.2g
Cukor
  • 18% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 522 kcal
  • 18% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 522 kcal
  • 18% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 161 kcal
  • 18% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.2 g

Zsír

  • Összesen
    27.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    208 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1518 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    371 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    635 mg
  • Nátrium
    369 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    223.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    181 mg
  • Retinol - A vitamin:
    175 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    198 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4602 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 522 kcal
  • 18% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.2 g

Zsír

  • Összesen
    27.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    208 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1518 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    371 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    635 mg
  • Nátrium
    369 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    223.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    181 mg
  • Retinol - A vitamin:
    175 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    198 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4602 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 522 kcal
  • 18% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    465.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    195 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    68.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1412 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 161 kcal

Elkészítés

  1. A csirkemellet felszeleteljük, egy kicsit kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, és egy evőkanál olívaolajon mindkét oldalát kicsit átsütjük.
  2. Közben a sűrített paradicsomot, hagymát és a fűszereket összekeverjük (minden fűszerből ízlés szerint, én 1-1 kávéskanállal szoktam).
  3. Amikor a hús átsült, egy jénai tálra tesszük. Az olajat, amiben a hús sült a paradicsomhoz keverjük, majd a hússzeletek tetejét vastagon bekenjük. A sajtot ráreszeljük (ez is ízlés kérdése, hogy mennyit), majd mehet a sütőbe.
  4. 200 fokon, alsó-felső sütéssel addig sütjük, míg a sajt ráolvad (kb. 10 perc).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 10 p
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Amikor villámgyorsan kell készíteni egy ebédet vagy egy könnyű vacsorát, vagy van egy kis maradék csirkemell, akkor szoktam elkészíteni, ráadásul nagyon finom.

További receptek

Csirkés vadasmártás

A vadasmártás szelídebb, csirkés változata épp oly finom, mint a marhából vagy vadhúsból készült verziója. Pirított szalvétagombóccal tálalva egyik nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Pikáns vadasmártás szarvassal

A vadas a magyarok nagy kedvence, és rengeteg verziója létezik: ki pikánsan, ki édesebben, ki habarással, ki anélkül készíti. Egy viszont biztos, hogy eszméletlen finom, laktató, és a ...

Lurpak

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek