r
Nosalty Logó

Sonkás rakott palacsinta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Marti48
Sonkás rakott palacsinta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 16% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Palacsinta 12 darabhoz

Töltelék

Összesen 607 kcal
  • 16% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Palacsinta 12 darabhoz

Töltelék

Összesen 2426 kcal
  • 16% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Palacsinta 12 darabhoz

Töltelék

Összesen 206 kcal
  • 16% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    24.7 g

Zsír

  • Összesen
    37.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1413.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    294 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    189 mg
  • Nátrium
    884 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 607 kcal
  • 16% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    98.7 g

Zsír

  • Összesen
    148.3 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    461 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5654.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    1176 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    757 mg
  • Nátrium
    3535 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    149.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    241.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    445 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    89 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    321 mg
  • Retinol - A vitamin:
    438 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    519 micro
Összesen 2426 kcal
  • 16% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    480.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    301 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 206 kcal

Hozzávalók

Palacsinta 12 darabhoz

Töltelék

Elkészítés

Palacsinta 12 darabhoz

  1. A hozzávalókat jól kikeverjük.
  2. Egy kisebb serpenyőt (teflon, 15 cm átmérőjű/belméret) kikenünk olajjal, ezt jól felforrósítjuk, majd kisütjük a palacsintákat.

Töltelék

  1. A sonkát vagy daráljuk le, vagy éles, széles késsel vágjuk össze apró darabokra. A vajat olvasszuk fel, keverjük bele a lisztet, majd óvatosan öntsük fel a tejjel. Lassú tűzön sűrű "fehér mártást" keverünk csomómentesre, majd sózzuk, borsozzuk, és ízlés szerint belekeverünk még egy kk mustárt.
  2. Reszeljük finomra a sajtot (lehet más aromás, kemény sajt is). A langyos fehér mártásba keverjünk 1 tojássárgáját, a húst, 2 kanál tejfölt és a tojás felvert habját. Sózzuk-borsozzuk.
  3. Vajazzunk ki egy kb. 20 cm átmérőjű jénait, terítsünk rá egy palacsintát, kenjük meg a krémmel, erre szórjunk egy kis parmezánt, és ily módon rakjuk le az egészet. Tetejére palacsinta kerüljön, melyet kenjünk meg egy kis tejföllel, szórjuk meg a maradék parmezánnal, és előmelegített sütőben süssük át aranybarnára.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x20
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 145
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 13002
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 14.

Ajánló

Zöldsalátával (lsd. jégsaláta franciásan), paradicsomszeletekkel tálaljuk. Jó étvágyat!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sonkás rakott palacsinta
Marti48 317 recept

Horváth Ilona "salátára lapozott" szakácskönyvéből származik ez a recept, mely forrón, de még hidegen is nagyon finom - ha netán maradna belőle másnapra is...

Hozzávalók

Palacsinta 12 darabhoz

Töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek