Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sonkás rakott palacsinta

Sonkás rakott palacsinta
Sonkás rakott palacsinta
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Horváth Ilona "salátára lapozott" szakácskönyvéből származik ez a recept, mely forrón, de még hidegen is nagyon finom - ha netán maradna belőle másnapra is...

hozzávalók / 4 adag

Palacsinta 12 darabhoz

Töltelék

ajánlat

Zöldsalátával (lsd. jégsaláta franciásan), paradicsomszeletekkel tálaljuk. Jó étvágyat!

Szólj hozzá!

elkészítés

Palacsinta 12 darabhoz

  1. A hozzávalókat jól kikeverjük.
  2. Egy kisebb serpenyőt (teflon, 15 cm átmérőjű/belméret) kikenünk olajjal, ezt jól felforrósítjuk, majd kisütjük a palacsintákat.

Töltelék

  1. A sonkát vagy daráljuk le, vagy éles, széles késsel vágjuk össze apró darabokra. A vajat olvasszuk fel, keverjük bele a lisztet, majd óvatosan öntsük fel a tejjel. Lassú tűzön sűrű "fehér mártást" keverünk csomómentesre, majd sózzuk, borsozzuk, és ízlés szerint belekeverünk még egy kk mustárt.
  2. Reszeljük finomra a sajtot (lehet más aromás, kemény sajt is). A langyos fehér mártásba keverjünk 1 tojássárgáját, a húst, 2 kanál tejfölt és a tojás felvert habját. Sózzuk-borsozzuk.
  3. Vajazzunk ki egy kb. 20 cm átmérőjű jénait, terítsünk rá egy palacsintát, kenjük meg a krémmel, erre szórjunk egy kis parmezánt, és ily módon rakjuk le az egészet. Tetejére palacsinta kerüljön, melyet kenjünk meg egy kis tejföllel, szórjuk meg a maradék parmezánnal, és előmelegített sütőben süssük át aranybarnára.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x20 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 094
elküldve: 1
receptkönyvben: 179
elkészítve: 11/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Marti48

Mióta szakács: 2013.05.28.
317 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: palacsinta
receptverseny: Somat húsvéti receptverseny
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

palacsinta sonkával és sajttal, rakott palacsinta sonkásan, rakott palacsinta sósan

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zs58
zs58 Tue, 2015-10-20 17:28

Nem akarok kekeckedni, -most készülök sütni, a sonka már kész - hogy sikerült neked 15 dkg lisztből 12 palacsintát sütni?Vagy mekkora palacsintasütőt használtál?

marti48
Marti48 / marti48 Wed, 2015-10-21 10:07

Kedves zs58,

elnezest, hogy nem valaszoltam rögtön, de most nyitottam ki az oldalamat...
Igen, en egy kisebb meretü teflonserpenyöt (ca, 15 cm belsö atmeröjü) hasznaltam a szokasostol elteröen. Remelem, hogy sikerült megoldanod, es izlett is a palacsinta.

Üdvözlettel, Marti

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2014-07-26 18:29

Nagyon finom, mert palacsinta, mert húsos, mert rakott féleség,..mert illatos zamatos csoda...kell és kész, ahogy van.... elkészül, elfogy, és a kérdés máris szól a családtól, ugye azért nem sokára készítesz még ilyet? :)
Pedig nem igazán barátságos állapotot tartok fenn a palacsinta sütéssel........, na a végeredmény, az mindig jó..csak nem szeretem csinálni, de általában a nemszeretemből sülnek ki a jó dolgok . :) :)
A gyerekeimért és a férjemért meg miért is ne!!! :) :D
Éva-Anyóca

marti48
Marti48 / marti48 Tue, 2014-08-19 15:06

Puszi! Nagyon kedves vagy, es örülök, hogy a receptemmel sikerült "rabirni" a palacsintasütesre! Aranyosan irtal kommentart több receptemhez, leven nyaraltunk, azt hiszem, hogy nem valaszoltam mindenre, elnezest!!! Köszönöm nagyon a gratulaciodat a "Het Szakacsahoz" is. Remelem, hogy jol vagy, vigyazz magadra!

Szeretettel, Marti

marti48
Marti48 / marti48 Tue, 2014-03-25 14:33

Köszönöm szepen! :) Erdemes kiprobalni, mert finom is. Örülök, hogy megtetszett - Marti

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Sun, 2014-03-16 16:44

Kedves Marti, nagyon guszta a palacsintád. Lementettem, elfogom készíteni. Szép a fotó és az összes többi is nagyon szép, színes. Üdvözöllek, Piroska

marti48
Marti48 / marti48 Sun, 2014-03-16 19:07

Kedves Piroska, el Sem hiszed, hogy mennyire megörültem soraidnak! TÖLED dicseretet kapni igazi megtiszteltetes, mert öszinte hodolod vagyok! Nem fogsz csalodni, mert Horvath Ilona receptjei nekem legalabbis, mindig sikerülnek. Kivanok hozza jo etvagyat, üdvözlettel, Marti

606
finomliszt 15 dkg
tojás 1 db
tej 3 dl
szódavíz 1 dl
1 késhegynyi
napraforgó olaj 1 dl
sonka 20 dkg
vaj 2 dkg
finomliszt 2 dkg
tej 1 dl
tejföl 2 ek
tojás 1 db
parmezán sajt 5 dkg
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
mustár 1 kávéskanál