r
Nosalty Logó

Sajtos rakott zöldbab

Glaser
Sajtos rakott zöldbab
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

326
Kalória
11.1g
Fehérje
14.1g
Szénhidrát
26.5g
Zsír
201.2g
Víz
136g
Koleszterin
4.5g
Élelmi rost
7.3g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 326 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1304 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 118 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    26.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    723.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    283 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    213 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    201.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    286 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    224 micro
  • α-karotin
    116 micro
  • β-karotin
    665 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1113 micro
Összesen 326 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    44.3 g

Zsír

  • Összesen
    106.1 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    544 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2895.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    1132 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    211 mg
  • Foszfor
    850 mg
  • Nátrium
    650 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    56.6 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    804.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1144 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    292 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    278 micro
  • Kolin:
    326 mg
  • Retinol - A vitamin:
    898 micro
  • α-karotin
    463 micro
  • β-karotin
    2661 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4451 micro
Összesen 1304 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    260.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    72.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    240 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    401 micro
Összesen 118 kcal

Elkészítés

  1. A zöldbabot megtisztítjuk, egészben vagy darabokra vágva enyhén sós vízben puhára főzzük, leszűrjük. Egy tűzálló tálat vékonyan vajjal kikenünk.
  2. A tojássárgáját elkeverjük a tejföllel és a sajt felével. Sóval, borssal ízesítjük.
  3. A zöldbab felét a tűzálló tálba elrendezzük, rásimítjuk a tejföl felét, majd ismét zöldbab és rá a maradék tejföl. Megszórjuk a maradék sajttal. A maradék vajat apró darabokra vágjuk, és a sajtra szórjuk.
  4. 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 20 p

Finom köret. Készíthetjük konzervből vagy fagyasztott zöldbabból is.

További receptek

Piros pecsenyeburgonya

Így fest a legízesebb maradékmentés: a pecsenyék kisült zsírjával süthetjük pirosra és ropogósra a főtt krumplit, ami ezáltal a legellenállhatatlanabb köretté válik. Szinte ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek