Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos rakott zöldbab

Sajtos rakott zöldbab
Sajtos rakott zöldbab
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Finom köret. Készíthetjük konzervből vagy fagyasztott zöldbabból is.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldbabot megtisztítjuk, egészben vagy darabokra vágva enyhén sós vízben puhára főzzük, leszűrjük. Egy tűzálló tálat vékonyan vajjal kikenünk.
  2. A tojássárgáját elkeverjük a tejföllel és a sajt felével. Sóval, borssal ízesítjük.

  3. A zöldbab felét a tűzálló tálba elrendezzük, rásimítjuk a tejföl felét, majd ismét zöldbab és rá a maradék tejföl. Megszórjuk a maradék sajttal. A maradék vajat apró darabokra vágjuk, és a sajtra szórjuk.

  4. 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük.


  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 31 933
elküldve: 14
receptkönyvben: 696
elkészítve: 24/38
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
kategória: köretek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csőben sült zöldbab, zöldbabfelfújt, sajtos-tejfölös rakott zöldbab

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Timancs
Timancs Tue, 2012-11-27 15:14

Megcsináltam!!!
Bár változtattam rajta annyit, hogy füstölt sajtot használtam és a tejfölbe reszeltem 3 gerezd fokhagymát!
Nem tudom leírni azt az illatot, amikor sült, mert nincsenek rá szavak!
És az íze is mennyei!
Nagyon örülök, hogy új kedvenc ételem született belőle!
Sőt! Hidegen, rukkolával, lilahagymával, paradicsommal még házikészítésű tortilla lapokba is beletekertem, úgy is valami fenséges volt!

szilvia11
szilvia11 Thu, 2012-07-26 15:39

Nagyon jól néz ki ez a finomság. Nemsokára el is készítem Már forr a víz !! :) :)
EZt valami körettel vagy csak úgy simán szoktátok csinálni?
Üdv

firstlady
firstlady Wed, 2012-09-12 08:22

Szilvia, én nem köretTEL, hanem köretKÉNT készítem el gyakran. Nagyon finom, magában is megállja a helyét, de ha egy szelet natúr sült hús vagy hal mellé tálalod, elbűvölsz vele mindenkit.
Vega-húsevő-cukorbeteg vegyes társaságnál ideális, mert mindenki személyre szóló figyelmességnek tekinti ezt a fogást. :-)

zeparr
zeparr Wed, 2012-02-08 09:01

Elkészítettem és nagyon fincsi, bár én a tojást kihagytam belőle (allergia miatt), cserébe több sajtot tettem bele. Amilyen egyszerű étel, olyan finom!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-07-14 12:17

Ebben a melegben nem kívánjuk a húst,tehát második fogásként ma ezt csinálom.

324
zöldbab 750 g
tejföl 200 ml
tojássárgája 1 db
sajt 100 g
vaj 40 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint