r
Nosalty Logó

Citromos-fűszeres ceruzabab köret

Marti48
Citromos-fűszeres ceruzabab köret
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

85
Kalória
2.6g
Fehérje
10.2g
Szénhidrátok
4.9g
Zsír
120.1g
Víz
-
Koleszterin
3.5g
Rost
4.6g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 85 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 346 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 56 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    149.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    120.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    417 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    705 micro
Összesen 85 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    596.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    200 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    220 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    480.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    199 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    304 micro
  • β-karotin
    1669 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2821 micro
Összesen 346 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    95.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    77.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    49 micro
  • β-karotin
    268 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    453 micro
Összesen 56 kcal

Elkészítés

  1. A megtisztított hagymát hosszában kettévágjuk, lapjával lefelé deszkára téve, ezt a db-t is hosszában elfelezzük, majd keresztben vágva felkarikázzuk. A fokhagymát szintén tisztítjuk, majd apró kockákra aprítjuk.
  2. Felhevítjük az olívaolajat, beleforgatjuk a felvágott hagymát-fokhagymát, borsozzuk, belemorzsoljuk a fűszert. Állandó kevergetés közben üvegesre pároljuk, majd kb. 1.5 dl vízzel felöntjük, belekeverjük a zöldséges ételízesítőt, és fedő alatt puhára pároljuk.
  3. A megpárolódott sűrű, hagymás zafthoz hozzáadjuk a zöldbabot, pici vizet öntünk még rá, a citrom levét és héját szintén hozzáadjuk. Roppanósra pároljuk úgy, hogy a vizet hagyjuk elpárologni, csak a hagymás zaft maradjon.
  4. Előmelegített tányérokra szedjük, és megszórjuk a manduladarabkákkal, ízlés szerint durvára tépkedett petrezselyemmel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 20 perc

Egy nagyon kedves, görög zöldségesné mesélte el nekem egyszer zöldbabvásárlás közben ezt a receptet. Azóta már sokszor elkészítettem, bármely sülthöz, grillezett húshoz remek köret. Kipróbáltam azt is, hogy a maradékot összekevertem inkább folyós, enyhe (házi) majonézzel - úgy is finom! Grillezett paradicsom szuper jól illik hozzá.

További receptek

Piros pecsenyeburgonya

Így fest a legízesebb maradékmentés: a pecsenyék kisült zsírjával süthetjük pirosra és ropogósra a főtt krumplit, ami ezáltal a legellenállhatatlanabb köretté válik. Szinte ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

6 alapanyag, amit nem szabadna mogyoróvajjal párosítani

Manapság már itthon is egyre népszerűbb alapanyag a mogyoróvaj, amit általában zabkásába teszünk vagy dzsemmel szendvicset készítünk belőle. De nem minden párosítás ennyire szerencsés: mutatjuk, mivel nem érdemes kombinálni, hogy ne térjünk le a harmonikus ízek útjáról.

5 halsütöde, csárda vagy étterem, ahol kiemelkedőek a halételek

Bár nagyböjt negyven napját ma már sokan, sokféle lemondással töltik, a tradicionális böjt a gyakorlatban azonban a húsos ételek elhagyását jelenti. Aki kiskaput keres ebben az időszakban, az bátran nyúlhat a halas fogások után, úgyhogy most mutatunk néhány helyet, moderntől a tradicionálisig, fővárosit, tiszait, dunait, hogy mindenki kedvére válogathasson.

Top Receptek

Vadász-nokedli

A kedvenc német netes receptes oldalamon találtam ezt a receptet, amit egy osztrák hölgy tett fel.  Olyan igazi, téli, laktató tésztaétel.  Hogy miért vadász a címe? Mert így ...

Mennyei tojáskrém

Gyorsan és könnyen elkészíthető húsvéti fogás ez a tojáskrém, ami pont olyan krémes és légiesen könnyed, mint ahogy gyerekkorunkból emlékszünk rá! A majonézes torma és a tejföl ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...