Nosalty Logó

Brokkoli szalonnával sütve

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Helga1
Brokkoli szalonnával sütve
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 42% Zsír
Összesen 1077 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 42% Zsír
Összesen 4307 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 42% Zsír
Összesen 340 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 42% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    110.1 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    438.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    200 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    131 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    225 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    95 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    191 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    393 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1072 micro
Összesen 1077 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 42% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    47.6 g

Zsír

  • Összesen
    440.6 g
  • Telített zsírsav
    155 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    200 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    60 g
  • Koleszterin
    553 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1754.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    379 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    801 mg
  • Nátrium
    428 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    524.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    900 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    274 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    379 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    230 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    764 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    1572 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4286 micro
Összesen 4307 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 42% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    34.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    138.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    124 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    339 micro
Összesen 340 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A brokkolit rózsáira szedjük, a szárát meghámozzuk és csíkokra vágjuk, gőz felett megpároljuk.
  2. Egy tűzálló tálat kikenünk margarinnal, megszórjuk morzsával, belehelyezzük a brokkolit, szintén megszórjuk morzsával.
  3. A többi margarint megolvasztjuk, belekeverjük a tejfölt, sózzuk, ráöntjük a brokkolira.
  4. Tetejére szeletelt szalonnát teszünk, megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 150 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 8382
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 29.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Családunk általában köretként a rántott hús mellé eszi, de lehet egytálételként is fogyasztani, akkor pároljunk vele néhány szem szeletelt krumplit, és ezt tegyük a brokkoli alá.

Hozzászólások

Nostian

Már sokadszorra készítem el, többek közt ma estére is és nagy kedvenc!!! :) Én még egy kis reszelt sajttal megbolondítom a tetejét és bármikor kiváló ebéd/vacsora! Köszönöm a receptet! :)

Helga1

Szia! Nagyon szívesen! Lehet ugyanígy elkészíteni a karfiolt, kelbimbót, zöldbabot. Mi nagyon szeretjük mindegyiket, ha ti is, próbáld ki! Üdv:Helga

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.