r
Nosalty Logó

Húsos rakott cukkini

Lizinka_
Húsos rakott cukkini
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

400
Kalória
22g
Fehérje
11.7g
Szénhidrát
30.1g
Zsír
306.3g
Víz
99.5g
Koleszterin
2.5g
Élelmi rost
8.1g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 400 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1600 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 106 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    22 g

Zsír

  • Összesen
    30.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    738.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    185 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    321 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    306.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    606 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    2187 micro
Összesen 400 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    87.9 g

Zsír

  • Összesen
    120.5 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    398 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2952.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    738 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    220 mg
  • Foszfor
    1284 mg
  • Nátrium
    617 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    47 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    1225.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    696 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    132 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    193 micro
  • Kolin:
    333 mg
  • Retinol - A vitamin:
    474 micro
  • α-karotin
    404 micro
  • β-karotin
    2424 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    8750 micro
Összesen 1600 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    194.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    80.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    160 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    678 micro
  • Lut-zea
    577 micro
Összesen 106 kcal

Elkészítés

  1. A paradicsomokat forró vízbe mártjuk, és lehéjazzuk, majd egy fazékban kicsit forraljuk, és botmixerrel pépesítjük (ha sűrített paradicsomot használunk, akkor ez az előkészítési fázis kimarad). A hagymát felaprítjuk.
  2. Egy nagyobb serpenyőben felhevítünk egy evőkanálnyi olajat, és üvegesre dinszteljük benne a hagymát. A darált húst beletesszük, sózzuk, borsozzuk, és fehéredésig sütjük. Ezután megszórjuk egy evőkanálnyi apróra vágott friss bazsalikommal, majd ráöntjük a pépesített paradicsomot. (Amennyiben sűrített paradicsomot használunk, akkor szükséges felönteni kb fél dl vízzel.) A húst kevergetve puhára főzzük. Ha kész, félretesszük.
  3. A cukkinik végeit levágjuk, majd héjastul kb. 3-4 mm vastag karikákra vágjuk.
  4. Egy kisebb méretű tepsit vagy tűzálló tálat két evőkanálnyi olajjal kikenünk. Kirakjuk a cukkini karikák felével. Erre rásimítjuk a paradicsomos, fűszeres darált húst. Ezután befedjük a maradék cukkini karikákkal.
  5. A tejfölben elkeverjük a reszelt sajtot, és ráöntjük a cukkini karikák tetejére.
  6. Előmelegített, forró sütőben addig sütjük, amíg a teteje szép piros nem lesz. Langyosan tesszük asztalra.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40

Egy kicsit tartalmasabb cukkini-ebédre vágyott a család. Hát ezt készítettem, amivel jól is lakott a család apraja nagyja.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...