r
Nosalty Logó

Sajtos-medvehagymás karaj sült zsályával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
Sajtos-medvehagymás karaj sült zsályával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A húshoz:

Körethez:

Összesen 892 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A húshoz:

Körethez:

Összesen 3561 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A húshoz:

Körethez:

Összesen 226 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.7 g

Zsír

  • Összesen
    42.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    193 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1798.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    212 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    536 mg
  • Nátrium
    879 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    202.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    75 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    148 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    196 micro
Összesen 892 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    186.8 g

Zsír

  • Összesen
    171.3 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    770 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7193.6 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    231 mg
  • Kálcium
    850 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    406 mg
  • Foszfor
    2145 mg
  • Nátrium
    3517 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    317.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    809.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    496 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    184 micro
  • K vitamin:
    300 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    486 micro
  • Kolin:
    629 mg
  • Retinol - A vitamin:
    447 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    591 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    784 micro
Összesen 3561 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    456.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    223 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 226 Kcal

Hozzávalók

A húshoz:

Körethez:

Elkészítés

A húshoz:

  1. A karajt kissé kiveregetjük, és enyhén besózzuk. Félretesszük, és a panírt előkészítjük.
  2. A morzsába fokhagymaport, sót és borsot keverünk, majd 3 dkg parmezán sajtot és a vágott medvehagymát.
  3. Felverjük a tojásokat, és 2 ek lisztet keverünk hozzá, hogy sűrű legyen. Ebbe a tojásos masszába mártjuk a hússzeleteket és a fűszeres morzsába.
  4. Egy sütőtepsit kibélelünk alufóliával, és megöntözzük olívaolajjal. Erre fektetjük a panírozott húsokat sorban.
  5. A tetejüket vajforgáccsal szórjuk meg, hogy finoman beleolvadjon süléskor a húsba, és átadja kellemesen az aromáját.
  6. Előmelegített sütőbe toljuk, és alsó-felső sütésen sütjük 170 fokon szép aranybarnára. Mielőtt elkészülne, mindegyik tetejére kupacoljuk a reszelt füstölt sajtot, és amikor ráolvad, vegyük ki a sütőből.
  7. A hullámos burgonyát olajban kisütjük.
  8. A zsályaleveleket dobjuk a forró olajba, a burgonya sütése után, és pár másodperc alatt ropogósra sütjük.
  9. Tálaljuk a burgonyával a hús mellé, és salátával, paradicsommal vagy tetszés szerinti salátával kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x23
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1153
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 04.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Sajtos-medvehagymás karaj sült zsályával
Zsuzsamama56 320 recept

Próbáltam nem csak az én kedvemre való ételt készíteni, mindenkinek ízlett.

Hozzávalók

A húshoz:

Körethez:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kiszámoltuk, olcsóbb-e a házi péksütemény, mint a bolti

Az egyre jobban elszálló árak mellett már nem könnyű fejben tartani, hogy akkor most mi számít olcsónak. Nagyon sok minden, ami régen filléres volt, ma már nem az, és szinte úgy kell vadászni a pénztárcabarát megoldásokat. Az otthoni alkotással sokat lehet spórolni, persze nem minden ötlet jó ötlet. Most (nagyjából) konkrét számokon keresztül válik láthatóvá, hogy mivel éri meg otthon vesződni, mert mi itt a Nosaltynál bizony kiszámoltuk.