r
Nosalty Logó

Sajtos-spenótos-tejfölös csirke

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Sajtos-spenótos-tejfölös csirke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1335 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2668 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 171 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    104.1 g

Zsír

  • Összesen
    93.5 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    424 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5216.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    1719 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    232 mg
  • Foszfor
    1571 mg
  • Nátrium
    1563 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    487.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1451 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    954 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    344 micro
  • Kolin:
    267 mg
  • Retinol - A vitamin:
    819 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7578 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14743 micro
Összesen 1335 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    208.1 g

Zsír

  • Összesen
    186.9 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    848 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10433.7 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    228 mg
  • Kálcium
    3438 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    464 mg
  • Foszfor
    3141 mg
  • Nátrium
    3127 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    974.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2902 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    141 mg
  • D vitamin:
    103 micro
  • K vitamin:
    1908 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    687 micro
  • Kolin:
    535 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1637 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15156 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29487 micro
Összesen 2668 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    670.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    221 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    202 mg
  • Nátrium
    201 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    123 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    973 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1894 micro
Összesen 171 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkét megmossuk, felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk, és egy nagy serpenyőben megpirítjuk. Közben megpároljuk a spenótot.
  2. Az újhagymát felkarikázzuk, hozzáadjuk a csirkéhez, majd a párolt spenóttal is így teszünk, és hagyjuk együtt főni.
  3. Amikor már jól rotyog, hozzáadjuk a tejfölt és a tejszínt. Én több tejföllel szeretem, de biztos van, aki a krémesebbet jobban szereti.
  4. Felkockázzuk a sajtot, hozzáadjuk a rotyogó szószhoz, és hagyjuk, hogy elolvadjon.
  5. Pár percig lefedve főzzük, aztán belefacsarunk ízles szerint citromlevet, rizzsel tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 171
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 29
  • Össznézettség: 15514
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy itt talált receptet próbáltam elkészíteni (fetás-spenótos csirke), de nem volt klopfolóm, úgyhogy inkább felkockáztam a csirkét, és kísérleteztem egyet... A páromnak nagyon ízlett, és rövid idő alatt kész!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek