Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos-spenótos-tejfölös csirke

Sajtos-spenótos-tejfölös csirke
Sajtos-spenótos-tejfölös csirke
35 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy itt talált receptet próbáltam elkészíteni (fetás-spenótos csirke), de nem volt klopfolóm, úgyhogy inkább felkockáztam a csirkét, és kísérleteztem egyet... A páromnak nagyon ízlett, és rövid idő alatt kész!

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkét megmossuk, felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk, és egy nagy serpenyőben megpirítjuk. Közben megpároljuk a spenótot.
  2. Az újhagymát felkarikázzuk, hozzáadjuk a csirkéhez, majd a párolt spenóttal is így teszünk, és hagyjuk együtt főni.
  3. Amikor már jól rotyog, hozzáadjuk a tejfölt és a tejszínt. Én több tejföllel szeretem, de biztos van, aki a krémesebbet jobban szereti.
  4. Felkockázzuk a sajtot, hozzáadjuk a rotyogó szószhoz, és hagyjuk, hogy elolvadjon.
  5. Pár percig lefedve főzzük, aztán belefacsarunk ízles szerint citromlevet, rizzsel tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 13 291
elküldve: 8
receptkönyvben: 280
elkészítve: 10/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Bettina Meszaros

Mióta szakács: 2010.08.08.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

spenótos-sajtos csirke, spenótos-sajtos csirkeragu, csirke spenóttal és sajttal főzve, tejfölös csirkeragu spenóttal

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

swed
swed / swed Tue, 2013-06-04 14:10

guszta kis recept, köszi :)
tipp: ha nincs klopfolód, merőkanállal is ütlegelheted a husit, a lényeg úgyis a rostok "feltörése", lazítása...;)

manócska2010
manócska2010 Wed, 2011-01-19 10:33

Szia! Szeretném elkészíteni ezt az ételt, de mielőtt hozzákezdenék, lenne egy-két kérdésem. A csirkehúst olajon vagy vajon pirítod? A fagyasztott spenótot hogyan párolod és mennyi ideig? (Még sosem készítettem spenótos ételt, ez lesz az első. :) ) Köszönöm és Üdv Manó

swed
swed / swed Tue, 2013-06-04 14:18

csirkét olajon, a fagyasztott spenótot pedig én csak simán hozzáadom az ételhez, amíg kienged, meg is párolódik ;) sima spenótnál meg összeszottyad, amikor kész :)

1317
csirkemell filé 2 db
spenót 30 dkg
újhagyma 1 közepes db
cheddar sajt 40 dkg
tejföl 150 g
főzőtejszín 1 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 1 csokor
citromlé 1 fél citromból nyert