Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos medvehagymakrémleves

Sajtos medvehagymakrémleves
Sajtos medvehagymakrémleves
22 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc sütés: 2 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A medvehagyma a tavasz egyik hírnöke, de úgy látszik, most jól átvert minket.:) Nagyon egészséges és finom dolog a medvehagyma.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát és a medvehagymát felaprítjuk, a krumplit nagyon kicsire felvágjuk, hogy minél hamarabb megfőjön.
  2. Az olajon megfonnyasztjuk, majd rádobjuk a medvehagyma felét. 1-2 percig együtt sütjük, majd az alaplével felöntjük, beletesszük a krumplit. Fűszerezzük.
  3. Lefedve kb 10-15 percig főzzük. Hozzáadjuk a maradék medvehagyma levelet, majd simává turmixoljuk.
  4. Hozzáadjuk a tejszínt, a tűzre visszatéve egyet forralunk rajta.
  5. Végül a hideg vajat beletesszük a levesbe.
  6. Tálalás előtt megszórjuk a reszelt sajttal.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 632
elküldve: 3
receptkönyvben: 76
elkészítve: 7/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Mercedes

Mióta szakács: 2011.08.22.
302 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

medvehagyma-krémleves, cheddar sajtos medvehagymakrémleves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nutis pali
nutis pali Wed, 2013-04-03 16:07

Nagyon jó a recept, ki fogom próbálni, még a tetejére lehet pirított zsemlekockát is tenni.

Kiss Mercedes
Mercedes / Kiss Mercedes Thu, 2013-04-04 19:31

Szia!Igen,jó ötlet.Mondjuk én csak szimpla pirítóst eszem mellé,mert nem szeretem ha elázik a kenyér a levesben.Remélem ízleni fog.Üdv:Mercedes

242
medvehagyma 200 g
vöröshagyma 1 nagy db
burgonya 1 közepes db
alaplé 900 ml
főzőtejszín 100 ml
olívaolaj 1 ek
vaj 1 ek
szerecsendió 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
cheddar sajt 50 g