Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Házi kenyér sipos konyhájából

Házi kenyér sipos konyhájából
Házi kenyér sipos konyhájából
110 perc / előkészület: 30 perc sütés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Isteni.

hozzávalók / 4 adag

Másnap

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az 1. fázist összekeverjük, és hagyjuk minimum 12-16 órát állni. Én egy kelesztőtálat használok.
  2. A 2. fázisnál vízzel kezdünk (é kenyérsütőgépet használok), belehelyezünk mindent, és háromszor 10 percig nyitott tetővel dagasztjuk. Utána duplájára kelesztjük.
  3. Majd átgyúrjuk, és pihentetjük 15 percet. Ezt kb. háromszor ismételjük.
  4. Ezután jénai edény kibélelünk sütőpapírral, majd belehelyezzük a kenyérkét. Megvágjuk háromszor borotvapengével, és szintén hagyjuk kb. 15 percig pihizni.
  5. A sütőt előmelegítjük 250 fokra, és kb. ezen a fokon sütjük 25 percig, majd levesszük kb. 210-re, és még kb. 1 órát sütjük (figyeljük a színét). Kivesszük, és megspricceljük vízzel, majd rácson hagyjuk hűlni.
  • sütési hőfok: 210°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 582
elküldve: 0
receptkönyvben: 16
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

sipos

Mióta szakács: 2010.04.25.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, reggeli, uzsonna, vacsora
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: kenyerek
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: köret

egyéb elnevezések

Az én kenyerem

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

918
kenyérliszt BL80 40 dkg
friss élesztő 1 dkg
ásványvíz 3 dl
kenyérliszt BL80 60 dkg
friss élesztő 2 dkg
ásványvíz 3 dl
2 kávéskanál
aszkorbinsav 1 g
burgonyapehely 2 kávéskanál