Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás-joghurtos kenyér Gabystól

Gombás-joghurtos kenyér Gabystól
Gombás-joghurtos kenyér Gabystól
225 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc sütés: 210 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tart még a kenyérgép iránt a vonzódásom. A sajtos-fokhagymás kenyerem folytatása ez lett. Gombát készültem főzni. A gombaszárakból lecsíptem a kenyérhez. A kenyérsütésből kimaradt joghurt sem veszett kárba, azonnal befaltam, fincsi volt.:))

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Felvágottakhoz, sült és grillezett húsokhoz nagyon finom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gombát megpucoljuk, vékony szeletekre, majd kisebb kockákra vágjuk (nem kell nagyon apróra).
  2. Teflonedényben nagyon kevés vajon megpároljuk. Ne álljon alatta a vaj párolás közben, inkább pici adagokban adjuk hozzá. Az összes keletkezett gombalét pároljuk el. Hagyjuk teljesen kihűlni.
  3. A kenyér hozzávalóit a gomba kivételével a fenti sorrendbe beletesszük a kenyérsütőgépbe.
  4. Fehér kenyér sütési programja állítjuk.
  5. Hangjelzéskor hozzáadjuk a kihűlt, vajas gombát. A többi már a gép dolga. :)
  6. Sütési idő letelte után edényfogóval vegyük ki a gépből a tartályt, hagyjuk hűlni egy kicsit, utána enyhe rázogatással rácsra "ejtsük" ki a kenyeret.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 488
elküldve: 0
receptkönyvben: 20
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Gabys

Mióta szakács: 2012.08.10.
138 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: köret

egyéb elnevezések

joghurtos kenyér gombával, gombás kenyér joghurttal, gombás joghurtos fehér kenyér

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gabys
Gabys / Gabys Tue, 2013-04-16 12:25

Köszönöm Piroskám:) Remélem ízleni fog, nekünk bevált. Puszim:) Gabi

Torma
Torma / Torma Tue, 2013-04-16 04:55

Szia Gabócka! NAGGYON eredeti otlet ez a gombas kenyer!!!Csak igy tovabb, jojjenek a receptek!T:)

Gabys
Gabys / Gabys Tue, 2013-04-16 12:26

:DDDD áhhhhhhhhhhhh, a közeledbe se érek, a kovászos gyönyörűségeidhez képest:) De azé próbálkozom a magam kisiskolás módján:) Pusszancs: G

Torma
Torma / Torma Wed, 2013-04-17 00:41

Szerintem minden szeretettel keszitett etel maga a CSODA :))) Csak kulonbozo kis csodak; nem kell hasonlitgatni soha. Ahogy a sok jo ember is kulonbozo, ugy az etelek is; igy a jo!!! Puszi, Tormus :)
Remelem mar tudsz egy kicsit a kertedben kapirgalni, hogy megjott a jo ido?

Gabys
Gabys / Gabys Wed, 2013-04-17 11:10

Dehogy hasonlítgatok Tormusom:) Megállapítottam:))) Igen, végre remek idő van. A kertem virágözönbe borult. Ma készülök virágpalántákat venni, végre televirágozom a balkonládáimat. Ahogy lesz időm, majd írok amoda is:))) Pusszantalak: G

Gabys
Gabys / Gabys Mon, 2013-04-15 20:17

Naggggyon szépen köszönöm!!!:) Meg kell mondjam, a megszokott kenyerek után elsőre furán méregették itthon. De 2 nap múlva visszatapsolták:))) Szép estét kívánok: Gabi

538
víz 3.1 dl
napraforgó olaj 1 ek
joghurt 70 g
finomliszt 50 dkg
cukor 1 csapott ek
2 kávéskanál
instant élesztő 1 kávéskanál
gomba 10 dkg
vaj 2 dkg