Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csavart fehér kenyér

Csavart fehér kenyér
Csavart fehér kenyér
55 perc / előkészület: 10 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tönkölyliszt csodákra képes, így előkovásznak is tökéletes.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A langyos vízben elkeverjük a cukrot, és felfuttatjuk rajta az élesztőt.
  2. Minden hozzávalót kenyérsütőgép üstjébe mérünk, és dagasztásra kapcsolunk.
  3. A megkelt tésztát lisztezett munkafelületen kisodorjuk kb. 80-90 cm hosszúságúra, és önmaga körül többször megcsomózzuk.
  4. Sütőedénybe tesszük újra keleszteni (itt egy vastag falú lábos volt). Lefedve 25-30 percet kelesztjük.
  5. A kenyér tetejét lespricceljük vízzel, és 210 fokra előmelegített sütőbe tesszük, hőlégkeverésen 30 percre lefedve, majd a fedőt levéve, és 180 fokra csökkentve a sütő hőmérsékletét még 15 percig sütjük, míg szépen megbarnul.
  • sütési hőfok: 210°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 114
elküldve: 1
receptkönyvben: 40
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: köret
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

kovászos kenyér, tönkölylisztes kenyér, kovászos kenyér tönkölyliszttel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

305
kovász 170 g
kenyérliszt BL80 54 dkg
víz 3 dl
nádcukor 1 tk
friss élesztő 1.2 dkg
1.5 tk
napraforgó olaj 2 ek