r
Nosalty Logó

Sörös kenyér

NS
Sörös kenyér
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

267
Kalória
7.9g
Fehérje
50.7g
Szénhidrát
2.5g
Zsír
35.4g
Víz
-
Koleszterin
2.4g
Élelmi rost
2.9g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 267 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2661 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 244 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    579.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    410 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    50.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    35.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 267 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.3 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5795.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    225 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    288 mg
  • Foszfor
    1029 mg
  • Nátrium
    4103 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    507.3 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    354.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    331 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    513 micro
Összesen 2661 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    531 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    376 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    46.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    32.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 244 kcal

Elkészítés

  1. A hozzávalókból géppel vagy kézzel alaposan összedagasztjuk a tésztát, majd kelesztőtálban a duplájára kelesztjük (ez tarthat 20 perctől akár 1 óráig is, ebben a kánikulában inkább az előbbi reális).
  2. Enyhén lisztezett felületre borítjuk, kilapogatjuk, kinyomkodjuk belőle a levegőt, formázzuk.
  3. Sütőpapírral bélelt kelesztőkosárba tesszük, hagyjuk ismét jó duplájára kelni. (Nekem nincs sütőpapírom sem, kelesztőkosaram sem: egyszerűen kitettem a napra egy alufóliával letakart műanyagtálban. :-))
  4. Óvatosan átemeljük sütőpapírostul a 8 l-es kacsasütő jénaiba.
  5. A jénai tetejébe vizet permetezünk (vagy ecsettel alaposan kikenegetjük vízzel), majd ráborítjuk.
  6. Előmelegített sütőben sütjük kb. 50 percig, majd rácsra téve hagyjuk hűlni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 32x22x10

Ez szintén Limara receptje, nálunk a "Jól bevált fehér kenyerem" receptjét is magasan veri. A sör hihetetlen jót tesz a tésztának, s az eredetéről nagyon érdekes sztorit írt Limara.

További receptek

Focaccia-muffin

Ha imádjátok a focacciát, akkor egyszerűen ki kell próbálnotok muffinformában is! Az önmagában is aromás, ropogós és könnyed tésztát mi most még kevés paradicsommal, olajbogyóval ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek