Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos-húsos burgonyagolyók

Sajtos-húsos burgonyagolyók
Sajtos-húsos burgonyagolyók
65 perc / előkészület: 30 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Krumplipürével vagy rizibizivel tálalható vagy akár saláták mellé.:)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kevés olajon megdinszteljük a megpucolt és felkockázott hagymát.
  2. A burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk, és sós vízben megfőzzük. Majd miután megfőtt leszűrjük, és jól összenyomkodjuk.
  3. A darált húshoz adjuk a megdinsztelt hagymát, az összenyomkodott főtt burgonyát, a tojást, a zsemlemorzsát és ízlés szerint a sót, borsot, és meghintjük pirospaprikával.
  4. Jól összedolgozzuk, majd kis golyókat formázunk belőle, zsemlemorzsában megforgatjuk.
  5. Bő olajban kisütjük.
  6. Miután megsült, és kiszedtük, reszelt sajtba forgatjuk.
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 313
elküldve: 2
receptkönyvben: 135
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1091 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter, vasárnapi ebéd
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

húsos krumpligolyó sajtba forgatva, sajtos-krumplis fasírtgolyók, darált húsos-krumplis golyók

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

475
darált sertéshús 50 dkg
burgonya 4 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
sajt 15 dkg
tojás 1 db
zsemlemorzsa 4 ek