Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pleskavica grillen sütve

Pleskavica grillen sütve
Pleskavica grillen sütve
55 perc / előkészület: 40 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a nagyon ízletes fogás a férjem specialitása, nyáridőben többször elkészíti, mindenki örömére. Ilyenkor csak a saláta-felelős szerepeben igyekszem méltó kísérőt készíteni az illatos, és finom pleskához.

hozzávalók / 4 adag

  • 20 dkg darált bárányhús
  • 20 dkg darált marhahús
  • 20 dkg darált sertéshús
  • 1 nagy gerezd fokhagyma
  • 1 közepes hagyma
  • 1 közepes lecsópaprika
  • friss erős pirospaprika (ízlés szerint)
  • 10 dkg házi füstölt szalonna
  • frissen őrölt fekete bors

ajánlat

Újhagymával, friss kenyérrel, ajvárral és sokféle salátával tálaljuk. Ezekből kettő az oldalamon megtalálható. Nagyon illik hozzá a friss, zaftos paradicsom, fehér balsamico ecettel, olívaolajjal permetezve, és persze az elmaradhatatlan friss bazsalikomlevéllel. Stb... stb... stb...

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst egy keverőtálban összevegyítjük.
  2. A hagymát, fokhagymát megtisztítjuk, mindkettőt apróra kockázzuk.
  3. A paprikákat megmossuk, leszárítjuk, és olyan pici kockákra vágjuk őket, mint a hagymát. A füstölt szalonnát szintén apróra kockázzuk.
  4. Mindezt sózzuk, borsozzuk, és nagyon alaposan összedolgozzuk a hússal.
  5. Hűtőben kb. 1 órán keresztül pihentetjük.
  6. Kézben öklömnyi gombócokat addig formálgatunk, amíg a húsmassza szépen összeáll. Ekkor deszkán ellapítjuk, és már süthetjük is.
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 40 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 6 132
elküldve: 6
receptkönyvben: 106
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: 1

szakács

Marti48

Mióta szakács: 2013.05.28.
317 recept

receptjellemzők

alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
konyhatechnológia: grill
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: szerb
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

pljeskavica, szerb fűszeres fasírt, plieszkavica, pjeskavica

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

pataygyz
Zoli / pataygyz Tue, 2013-08-20 17:42

Kedves Szakácstársak!
A darált bárányhús helyett megfelelő lehet a darált pulyka is, ami könnyen beszerezhető. Én biztosan, hogy így fogom elkészíteni. Viszont a sertésből egy kicsit zsírosabb combot fogok daráltatni. Ugyanis normál esetben mind a marha, mind a sertés szárazabb hús, ezért lazították egy kicsit a báránnyal.
Remélem Márti is egyet ért ezzel.
Zoli

marti48
Marti48 / marti48 Tue, 2013-08-20 19:14

Kedves Zoli,

köszönet a tippekert, persze, hogy lehet varialni! Mi a sertest pont azert hasznaljuk, mert az zaftosabb, zsirosabb, mint a marha- es a baranyhus (az eredetiben nincs serteshus). A masszaba lehet aprora kockazott hazi füstölt szalonnat is vegyiteni. Közben ertesültem, hogy otthon sajnos nem könnyü baranyhushoz jutni. Az alaprecept nagyon egyszerü, es szaraz, kicsit fád. Ez lett feljavitva, es igy sokkal izletesebbnek bizonyoult. Tovabbi tippeket szivesen fogadok, üdvözlettel: Marti

Tipp tölem: ha vannak otthon Török elelmiszerboltok hentesaruval, akkor ezekben lehet nagyon finom, megtisztitott baranyhust kapni. Mi itt, ezekben a müncheni boltokban szerezzük be. Idönkent kaphatok nagyobb bevasarloközpontokban daraltan, fagyasztva is. (pl. Toom).

pataygyz
Zoli / pataygyz Wed, 2013-08-21 22:23

Kedves Márti!
Bárányhúst nagyon nehezen és ritkán lehet kapni, mert rengeteg bárányt exportálunk az arab országokba és Olaszországba ( főképp Húsvét előtt ) Sajnos a birkahús is kiment a divatból, mert egyrészt macerás, sok vele a munka, másrészt nem mindenki tudja finoman elkészíteni. Bár kisvárosban lakom, de elég sokat csatangoltam Pesten, de soha sem botlottam eddig török boltba. Mi jóval szegényebbek vagyunk, mint a németek, ezért nálunk nincsenek vendégmunkások csak a fociban. Pesten azért van néhány török gyors étkezde, de a vendégek kilencvenkilenc százalékban magyarok. A családom nagyon szereti a birkapörköltet, de csak ősszel szoktam egyszer-egyszer bográcsozni, amihez, amikor kapok a piacon birkahúst előre bevásárlok és konyhakészen lefagyasztom. Nyilván nagyvárosi piaccsarnokokban lehet kapni, de általában pörköltnek való csontosat. Na ezt jól kitárgyaltuk.
További sikeres sütés - főzést és sok új receptet kívánok!
Zoli

Somikatus
Somikatus / Somikatus Sat, 2013-08-03 17:35

Szia Márti! Ma elkészítettem, bár bárányhús hiányában csak sertés és marha hússal. Fantasztikus volt, biztos, hogy sokszor fogunk ezentúl ilyent enni! Saját készítésű ajvárral tálaltam. Köszönöm szépen a receptet! :)

marti48
Marti48 / marti48 Sun, 2013-08-04 11:03

Szia Somikatus!

Jaj, nagyon örülök, hogy izlett a pleska!!! :) Barany nelkül is nagyon finom, mi is csinaltuk mar igy. Leven "tombol" a grillszezon, a jövö heten valoszinüleg nalunk is ez lesz az estebed valamelyik nap.

Kellemes vasarnapot kivanok!
Marti

marti48
Marti48 / marti48 Tue, 2013-07-30 12:36

Szia, hüha, ez nehez kerdes, mert Münchenben elek. Itt nagyon sok török üzlet van, azokban garantalt frisset es megtisztottat lehet kapni. Masreszt a nagy bevasarloközpontokban (pl. toom) is kaphato, daralt, fagyasztott, azok is finomak. Remelelm, hogy sikerrel jarsz!!!

Üdv.: Marti

Kárpáti Mariann
Kárpáti Mariann Tue, 2013-07-30 12:17

Szia, nem tudod véletlenül, hogy hol lehet Budapesten igazán jó, szépen megtisztított bárányhúst kapni?

Üdv,
Mariann