r
Nosalty Logó

Sajtos-gombás-medvehagymás muffin

KonyhaBoszi
Sajtos-gombás-medvehagymás muffin
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

332
Kalória
18.8g
Fehérje
33.1g
Szénhidrát
13.4g
Zsír
81g
Víz
82.3g
Koleszterin
1.7g
Élelmi rost
2.6g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 332 kcal
  • 13% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1995 kcal
  • 13% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 169 kcal
  • 13% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1586.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    404 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    462 mg
  • Nátrium
    666 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    81 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 332 kcal
  • 13% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    113 g

Zsír

  • Összesen
    80.2 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    494 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9521.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    2423 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    2772 mg
  • Nátrium
    3995 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    198.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    485.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    519 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    176 micro
  • Kolin:
    398 mg
  • Retinol - A vitamin:
    518 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    534 micro
Összesen 1995 kcal
  • 13% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    794.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    202 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    231 mg
  • Nátrium
    333 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    40.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 169 kcal

Elkészítés

  1. Megpucoljuk a gombát, majd felszeleteljük. Felkockázzuk a sonkát, apróra vágjuk a megmosott medvehagymát, lereszeljük a sajtot.
  2. Elkeverjük a liszttel a sütőport, tojást, napraforgó olajat. Sózzuk, borsozzuk, én még fokhagymaport szoktam beletenni. Keverés közben hozzáadagoljuk a tejet. Géppel nagy fokozaton, csomómentesre keverjük.
  3. Ha kész, tegyük bele a felaprított medvehagymát, sonkát, gombát és a lereszelt sajt nagy részét, fakanállal keverjük össze.
  4. A muffin sütőbe tegyük bele a muffin papírokat, majd sorban öntsük bele a masszát. Szórjuk a tetejükre a megmaradt reszelt sajtot.
  5. Tegyük be a sütőbe, addig süssük, míg szépen megpirul a teteje. Késheggyel ellenőrizhetjük, hogy a belseje is átsült-e. (Ha nem ragad rá, akkor kész.)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

A sok édes muffin után végre ideje volt kipróbálnom egy sósat, amit azonnal tovább is fejlesztettem. :) Nagyon finom lett, így szeretném megosztani. :)

További receptek

Narancsos-mákos muffin

Kevés olyan dolgot tudnánk felsorolni, amelynek az elkészítése egyszerűbb, mint ennek a narancsos-mákos muffinnak. Nem probléma, ha nincs otthon friss narancsunk – tökéletesen ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...