Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sonkás-sajtos muffin

Sonkás-sajtos muffin
Sonkás-sajtos muffin
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem a muffint, eddig csak édessel kísérleteztem, ez lett az első kenyér-jellegű fűszeres muffinom. Olyan, mint egy muffin alakú miniszendvics. Egészségeset szerettem volna sütni, ezért használtam a különböző liszteket, valamint ezért hagytam ki belőle a vajat is. Hatalmas sikert aratott!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Mindenkinek, aki egészségeset és finomat szeretne nassolni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A liszteket, a sütőport, a szezámmagot és a fűszereket egy tálban összekeverjük.
  2. A sonkát feldaraboljuk, hozzákeverjük a liszthez.
  3. A tojásokat felverjük a krémsajttal, majd a lisztes keverékhez öntjük ezt is. Annyi tejet adunk hozzá, amennyit a tészta még felvesz. (Ügyeljünk, hogy ne legyen túl híg.)
  4. A főtt tojásokat felszeleteljük.
  5. A tésztát a muffinformákba kanalazzuk úgy, hogy a főtt tojást töltelékként használjuk.
  6. Minden muffin közepébe egy szeletet helyezünk.
  7. Előmelegített sütőben megsütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 8 315
elküldve: 3
receptkönyvben: 104
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Cilantro

Mióta szakács: 2011.05.11.
45 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: húsvét, buli receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: muffin
mikor: tízórai, uzsonna
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

sajtos- sonkás muffin, olasz fűszerkeverékes muffin, miniszendvics muffin

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

cilantro
Cilantro / cilantro Tue, 2011-06-28 19:50

nem igazán emlékszem, csak öntöttem bele a tálba, mikor csináltam a tésztát :( az a lényeg, hogy a kapott massza ne folyós legyen, de azért rugalmas.

Szilveee
Szilveee / Szilveee Mon, 2011-06-27 14:03

Kimaradt a hozzávalók közül a krémsajt, egyébként nagyon tetszik a recept, mentve :)

406
finomliszt 10 dkg
tönkölybúza liszt 5 dkg
rozsliszt 5 dkg
1 csipet
bors 1 csipet
olasz fűszerkeverék 0 ízlés szerint
szezámmag 1 ek
sütőpor 1 csomag
sonka 10 dkg
tojás 2 db
tej 1 dl
főtt tojás 3 db
krémsajt 10 dkg