Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos muffin Andi konyhájából

Sajtos muffin Andi konyhájából
Sajtos muffin Andi konyhájából
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Uzsonnára szerettem volna valami gyorsat készíteni. Ez a muffin jutott az eszembe. Kettévágtuk és sajtkrémmel megkenve kitűnő harapnivaló lett. Nagy étvágyúaknak érdemes dupla adagot összeállítani. :-)

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

A muffinok tetejét megszórhatjuk reszelt sajttal, esetleg magokkal sütés előtt.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük. A formákat kikenjük margarinnal vagy papírt teszünk bele.
  2. Egy tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat: liszt, sütőpor, só, bors, reszelt sajt.
  3. Egy másik tálban a tojásokat elkeverjük a tejjel és a két részt összeforgatjuk.
  4. A formák 3/4-ig kanalazzuk a masszát.
  5. Megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
  6. Hagyjuk a formában kihűlni.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 24 889
elküldve: 9
receptkönyvben: 212
elkészítve: 9/19
Facebookon megjelent: -

szakács

Andi80

Mióta szakács: 2011.12.16.
380 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: muffin
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 3 főre
kalória: magas
fogás: meleg előétel

egyéb elnevezések

muffin sajtosan, sós muffin sajttal, reszelt sajtos muffin

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2014-10-28 08:51

Kedves Andi!
Szeretném megcsinálni ezt a muffint szerda este de csütörtök reggelre kellene.
Azt szeretném kérdezni hogy nem fog nagyon megszáradni? Kibírja a másnapot? :)
Előre is köszönöm, Orsi

tfildiko
tfildiko Tue, 2013-03-26 19:22

Nagyon jó recept! Megcsináltam,tökéletes lett!
Köszönöm.

agi91
agi91 Tue, 2012-05-29 13:45

Megcsináltam a muffint, minden előírást betartottam, sőt 20 perc helyett 25 percig sütöttem. Kívül gyönyörű de belül olyan mintha nyers lenne. Hólyagos és nyersszerű. Mit ronthattam el? ez normális?

veressandrea
Andi80 / veressandrea Wed, 2012-05-30 13:43

Kedves Agi91, Szerintem nem rontottál el semmit, de lehet kellett volna még sütni, esetleg a sütő nem volt elég meleg, mikor betetted. Én mindíg tűpróbával nézem meg, hogy átsült-e. Egy fogpiszkát belenyomok és ha még ráragad a tészta, akkor még tényleg nem sült meg. Sajnos a sütők nem egyformák, ezért a sütési idő eltérhet. Remélem azért nem ment el a kedved a muffinoktól. További sok sikert és szép napot! Üdv, Andi

684
finomliszt 30 dkg
sütőpor 1 csomag
sajt 20 dkg
tojás 2 db
tej 2 dl
1 tk
bors 1 csipet