r
Nosalty Logó

Sajtos fokhagymás zöldbabfőzelék

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Walaky
Sajtos fokhagymás zöldbabfőzelék
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 411 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2461 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 62 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    32 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    732.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    306 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    195 mg
  • Nátrium
    166 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    541.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    204 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    582 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    942 micro
Összesen 411 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    84.6 g

Zsír

  • Összesen
    192.2 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    430 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4393.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    1838 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    324 mg
  • Foszfor
    1172 mg
  • Nátrium
    994 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.7 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    3250.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1226 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    116 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    389 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    339 micro
  • Kolin:
    278 mg
  • Retinol - A vitamin:
    902 micro
  • α-karotin
    607 micro
  • β-karotin
    3491 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5650 micro
Összesen 2461 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    109.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 62 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy nagyobb lábasba öntjük a megmosott, megtisztított, tetszőleges hosszúságú darabokra vágott babot.
  2. Sózzuk, enyhén borsozzuk, rászórjuk az ételízesítőt, rányomunk 3 gerezd fokhagymát, felöntjük annyi hideg vízzel, hogy jól ellepje, s feltesszük forrni.
  3. Ha felforrt, fedő alatt, tartalék lángon puhára főzzük. Közben 30 perc elteltével a maradék 2 gerezd fokhagymát belenyomjuk még, tovább forraljuk, amíg puha nem lesz.
  4. Ha a bab megpuhult, hozzáöntjük a tejszínt, beleszórjuk a reszelt sajtokat, kevergetve főzzük tovább, míg a sajtok elolvadnak.
  5. A zsíron a liszttel világos rántást készítünk, levesszük a tűzről, felöntjük a hideg tejjel, gyors mozdulatokkal simára keverjük, majd a főzelékre öntjük, elkeverjük, így forraljuk tovább, amíg besűrűsödik. Megkóstoljuk, ha kell még bele valami, pótoljuk.
  6. A végén beleöntjük a tejfölt - melyet a dobozában jól kikeverünk -, alaposan elkeverjük a főzelékben, s néhány percig még lassú tűzön, kevergetve összeforraljuk.
  7. Ha elkészült, elkapcsoljuk a gázt, fedő alatt pihentetjük legalább fél órán át, majd tetszés szerinti feltéttel, akár önmagában is, lehet tálalni.
  • Elkészítettem: 9 alkalommal
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 3133
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 12.

Ajánló

TIPP: Amikor a tejfölt adjuk hozzá a végén, szórhatunk bele 1 csokor aprított petrezselyemzöldet - nagyon finom ízt ad neki! Így is variáltam már! Lehet pörkölttel, sült hússal, virsli rózsával tálalni, de így önmagában is rettenetesen finom. Aki szereti a kaprot, az kipróbálhatja a petrezselyem helyett kaporral, úgy is nagyon, nagyon finom. Más: ha nem lenne elég sűrű, egy evőkanálnyi étkezési keményítőt feloldva kevés vízben, hozzáadjuk a főzelékhez, összeforraljuk. Ha pedig túl sűrűre sikeredne, tej hozzáadásával lehet hígítani. Jó, ha tartunk otthon étkezési keményítőt, szinte mindenbe lehet használni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A történet egyszerű. Nem szokványos babfőzeléket szerettem volna készíteni, ezt ötöltem ki, s jól tettem, mert nagyon finom lett... A receptjeim között megtalálható - Őzgerinc formában sült vegyes vagdalt - feltéttel tálaltam... Egyszerű és finom... Fagyasztott és konzerv babból is készíthető, ki, melyiket szereti jobban, ha már nincs lehetőségünk frissből készíteni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?