r
Nosalty Logó

Sajtos fokhagymás zöldbabfőzelék

Walaky
Sajtos fokhagymás zöldbabfőzelék
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

411
Kalória
14.1g
Fehérje
18.4g
Szénhidrát
32g
Zsír
541.7g
Víz
71.7g
Koleszterin
4.1g
Élelmi rost
9.5g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 411 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2461 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 62 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    32 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    732.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    306 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    195 mg
  • Nátrium
    166 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    541.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    204 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    582 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    942 micro
Összesen 411 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    84.6 g

Zsír

  • Összesen
    192.2 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    430 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4393.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    1838 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    324 mg
  • Foszfor
    1172 mg
  • Nátrium
    994 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    110.7 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    3250.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1226 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    116 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    389 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    339 micro
  • Kolin:
    278 mg
  • Retinol - A vitamin:
    902 micro
  • α-karotin
    607 micro
  • β-karotin
    3491 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5650 micro
Összesen 2461 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    109.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    81.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 62 kcal

Elkészítés

  1. Egy nagyobb lábasba öntjük a megmosott, megtisztított, tetszőleges hosszúságú darabokra vágott babot.
  2. Sózzuk, enyhén borsozzuk, rászórjuk az ételízesítőt, rányomunk 3 gerezd fokhagymát, felöntjük annyi hideg vízzel, hogy jól ellepje, s feltesszük forrni.
  3. Ha felforrt, fedő alatt, tartalék lángon puhára főzzük. Közben 30 perc elteltével a maradék 2 gerezd fokhagymát belenyomjuk még, tovább forraljuk, amíg puha nem lesz.
  4. Ha a bab megpuhult, hozzáöntjük a tejszínt, beleszórjuk a reszelt sajtokat, kevergetve főzzük tovább, míg a sajtok elolvadnak.
  5. A zsíron a liszttel világos rántást készítünk, levesszük a tűzről, felöntjük a hideg tejjel, gyors mozdulatokkal simára keverjük, majd a főzelékre öntjük, elkeverjük, így forraljuk tovább, amíg besűrűsödik. Megkóstoljuk, ha kell még bele valami, pótoljuk.
  6. A végén beleöntjük a tejfölt - melyet a dobozában jól kikeverünk -, alaposan elkeverjük a főzelékben, s néhány percig még lassú tűzön, kevergetve összeforraljuk.
  7. Ha elkészült, elkapcsoljuk a gázt, fedő alatt pihentetjük legalább fél órán át, majd tetszés szerinti feltéttel, akár önmagában is, lehet tálalni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 60 p

A történet egyszerű. Nem szokványos babfőzeléket szerettem volna készíteni, ezt ötöltem ki, s jól tettem, mert nagyon finom lett... A receptjeim között megtalálható - Őzgerinc formában sült vegyes vagdalt - feltéttel tálaltam... Egyszerű és finom... Fagyasztott és konzerv babból is készíthető, ki, melyiket szereti jobban, ha már nincs lehetőségünk frissből készíteni.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...